Flinders overgenomen door Nine United, oprichter Geert-Jan Smits verlaat bedrijf

Coo Oscar Diele volgt Smits op als ceo. Overname komt volgens hem vooral de online groeikansen van Flinders ten goede.

Beeld uit de Flinders-winkel op het Hembrugterrein in Zaamdam
Flinders

Flinders, de grootste luxe-woonwinkel van Nederland en België, is overgenomen door het Deense Nine United. Dit neemt het volledige aandelenpakket over van het management en de externe aandeelhouders RTL en Peak Capital.

Geert-Jan Smits, de oprichter van Flinders, verlaat het bedrijf en start een ‘innovatief en duurzaam initiatief’ binnen de meubelindustrie, meldt de persverklaring. Coo Oscar Diele volgt hem op als ceo.

Flinders, dat 120 werknemers telt, wordt door de overname onderdeel van Nine United Ecommerce, een onderneming van Nine United A/S. Het bedrijf en merk blijft binnen Nine United wel zelfstandig opereren.

  Advertentie
  advertisement

  Flinders was al een tijd op zoek naar nieuwe investeerders, laat de nieuwe ceo Oscar Diele weten. Peak Capital, dat al zes jaar investeerder was in de luxe-woonwinkel, wilde eruit stappen, evenals RTL dat geen venture-onderdeel meer heeft.

  Volgens Diele is de aansluiting bij een grote speler belangrijk en biedt het een opening naar de Europese markt: ‘Er zal uiteindelijk een consolidatieslag in deze markt komen en er is schaalgrootte nodig voor de groei die als onderneming willen doormaken. We hebben10 jaar als relatief kleine onafhankelijke speler geopereerd, en kiezen nu voor een onderneming die strategisch de keuze heeft gemaakt voor het premium-meubelsegment.’

   Nine United is onder meer eigenaar van de Duitse woonwinkels AmbienteDirect, Connox, die zich beide ook op het luxe-segment richten. De nieuwe Flincers-ceo ziet vooral ‘synergetische voordelen’ ontstaan op het gebied van inkoop en e-commerce.

  Diele: ‘Online verkoop maakt nog maar een klein deel uit van de meubelmarkt. Daar lopen we als categorie achter, Flinders is het afgelopen jaar vijftig procent gegroeid hierin, ik zie daar nog grote kansen liggen.’

   Kengetallen beide ondernemingen

   Flinders

   • Marktleider in het premium home & living-segment in Nederland en België.

   • Gevestigd in Zaandam, telt zo’n 120 medewerkers

   • Assortiment van meer dan 36.000 meubels, designlampen en woonaccessoires.

   • Missie: woondromen waarmaken.

    

    

   Nine United A/S

   • Privaat geleide groep van bedrijven op verschillende gebieden: design, architectuur, interieurmerken, kledingaccessoires, raamdecoratie en duurzame ontwikkelprojecten.

   • ruim 800 mensen werkzaam.

   • Nine United Ecommerce is de e-commercetak van Nine United.

   • Telt nu drie leidende online woonwinkels in home & living-segment: AmbienteDirect, Connox (beide gevestigd in Duitsland) en Flinders.

   • Missie Nine United Ecommerce: de best mogelijke klantervaring waarborgen.

   Plaats als eerste een reactie

   Advertentie