G-Star Raw vraagt onverwacht faillissement aan in Australië

Bedrijf heeft geen schulden, maar blijkt toch dusdanig geraakt door de coronacrisis dat het zijn huur niet meer zou kunnen opbrengen.

De vestiging van G-Star in Adelaide
Facebook G-Star Australië

G-Star Raw heeft onverwacht faillissement aangevraagd voor zijn activiteiten in Australië. Het Nederlandse modemerk zou volgens Australische media zijn huur niet meer kunnen opbrengen; de belangrijkste crediteuren van het merk zijn de verhuurders van de G-Star-winkels. Tweehonderd medewerkers in 57 winkels dreigen hun baan te verliezen.

Aanleiding voor het faillissement is de impact van het coronavirus. Dit zou volgens de Australian Times de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen.

Geen schulden, toch een faillissement

Volgens de gezaghebbende krant zouden de  G-Star-winkels al slecht presteren, maar nog geen noemenswaardige schuldenlast hebben. Dat het nu een zo drastische stap zet betekent dat de capaciteit van de onderneming om ‘een zwakkere handelsomgeving’  aan te kunnen beperkt was.(Lees onze nadere analyse hierover)

G-Star Raw in Australië is nu onder financieel beheer geplaatst van Ernst & Young dat een assesment maakt en zo snel mogelijk met een strategie zal komen.

Eerdere problemen

In 2015 dreigden de G-Star-winkels ook ‘om te vallen’ in Australië. De exploitatie lag toen in handen van Denim Enterprises, dat er last van zou hebben gehad dat G-Star naast de exclusieve winkels de merkkleding ook via andere stores en kanalen verkocht.

Denim Enterprises vroeg faillissement aan, G-Star besloot de winkels en het merk in eigen beheer te gaan voeren in Australië. Het groeide de afgelopen jaar van 15 winkels naar de 57 winkels nu.

Het faillissement zou geen consequenties hebben voor andere operaties wereldwijd van het modemerk.

 

 

Advertentie
advertisement

Reacties:

Indah Marlina
just say hello !!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie