Gorillas lanceert eigen platenlabel voor medewerkers, Pedal Records

Eerste track uitgebracht. Professioneel label moet bijdragen creatieve cultuur van flitsbezorgdienst.

Beeld van homepage Pedal Records

Gorillas lanceert in samenwerking met het Berlijnse Indie-label MNF een eigen platenlabel onder de naam Pedal Records. Werknemers van de flitsbezorgdienst krijgen hiermee professionele steun om eigen songs en tracks via het label uit te brengen.

'Het starten van een professioneel platenlabel is een spannende stap voor ons in het uitbreiden van onze creatieve cultuur', zegt Deena Fox, de mondiale personeelsbaas bij Gorillas.Volgens haar stimuleert Gorillas expressie van de flitsbezorgers en andere medewerkers, bijvoorbeeld via op maat gemaakte muurschilderingen in de warehouses, persoonlijke briefjes aan klanten of live dj-sets 

Advertentie
advertisement

Een eigen track, en dan?

Gorillas-medewerkers kunnnen hun tracks indienen bij Pedal Records. Het A&R team met ervaren professionals uit de muziekindustrie controleert de binnenkomende nummers. Ook wanneer muziekstukken niet worden uitgebracht, ontvangen alle wannabee-Gorillas-artiesten feedback en een kans om hun tracks opnieuw in te dienen. 

Zodra een track wel is geselecteerd, staat een professioneel team klaar om de artiest te ondersteunen gedurende het releaseproces. De omvat bijvoorbeeld hulp bij het mixen en masteren van de nummers. De tracks worden vervolgens uitgebracht op relevante distributieplatformen als Spotify, Apple Music of Amazon Music. 

In januari zijn de eerste tracks uitgebracht. Sindsdien zijn er nog veel meer ingediend door artiesten uit de landen waarin Gorillas actief is. 

De uitgebrachte muziek van de Gorillas-Creatives Nana A.J, r0ben, Sardonique en Balwako is hier te beluisteren. 

Advertentie