Gorillas sluit per direct zes niet-winstgevende vestigingen in Nederland

De flitsbezorger is vertrokken uit zes steden, waardoor er elf overblijven. Een onbekend aantal medewerkers is ontslagen.

Flitsbezorger Gorillas belooft de boodschappen binnen tien minuten te bezorgen.

Flitsbezorger Gorillas is vertrokken uit zes Nederlandse steden omdat de vestigingen niet-winstgevend zijn. Een onbekend aantal medewerkers is ontslagen - Gorillas zegt niet hoeveel. Door de strategische verandering is de flitsbezorger nu nog actief in elf Nederlandse steden.

Focus op meest-winstgevende vestigingen

Eerder dit jaar kondigde Gorillas al een Europese reorganisatie aan, waaronder een vertrek uit heel België. Ook zette Gorillas 320 Duitse kantoormedewerkers op straat. Nederland werd destijds met rust gelaten omdat het één van de kernmarkten van de flitsbezorger is. Nu grijpt het bedrijf ook hier in, door vestigingen in Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Breda, Enschede en Hilversum vanaf zondag 17 juli te sluiten. 

In een reactie meldt Gorillas: 'Hoewel dit een uiterst moeilijke beslissing is, zijn dit noodzakelijke stappen die Gorillas helpen een sterker en winstgevender bedrijf te worden.'

Flitsbezorgers letten op de kosten

Gorillas is niet de enige flitsbezorger die reorganiseert. Zo vertrok concurrent Zapp onlangs helemaal uit Nederland, naar eigen zeggen met name vanwege onduidelijkheid over de wet- en regelgeving rondom flitsbezorgers. En Getir ontsloeg eind mei duizenden medewerkers - ook in Nederland - en snijdt in zijn marketingbudget. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie