Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij over

Samen met Heineken zal de Texelse Bierbrouwerij gaan werken aan een betere beschikbaarheid in de horeca en groei van de productie.

Bierbrouwer Heineken neemt zijn kleine branchegenoot Texelse Bierbrouwerij over. Die brouwer van speciaalbieren zoals het bekende Skuumkoppe was op zoek naar een strategische partner om te kunnen doorgroeien. Samen met Heineken zal de Texelse Bierbrouwerij gaan werken aan een betere beschikbaarheid in de horeca en groei van de productie.

Advertentie
advertisement

Texelse Bierbrouwerij wilde professionaliseren en verder groeien, aldus directeur Cor Honkoop. 'We lagen al heel goed op koers, we hebben de beste zomer ooit achter de rug.' Met Heineken als nieuwe eigenaar kan de maker van dertien biersoorten daar sneller stappen in zetten. 

Autonoom

Onder de vlag van Heineken blijft het Texelse bedrijf autonoom. Ook laat de biergigant weten dat de brouwerij op Texel blijft. Bij het Texelse bedrijf werken tachtig mensen, die allemaal meegaan naar Heineken. Financiële details over de overname zijn niet verstrekt. 

Gisteren werd bekend dat Tim van der Zanden na ruim een jaar afscheid neemt als director global communications bij Heineken. Van der Zanden schrijft op zijn linkedIn-pagina dat Covid-19 een ongelooflijke mondiale impact op Heineken heeft gehad en de markten waar het bedrijf actief is. 

(ANP/Adformatie)

Advertentie