Hema in beroep tegen Levi's om imitatie-zakstiksels

Hema is het oneens met het oordeel en de argumentatie van de rechtbank én het merkschadebedrag van 4,5 miljoen euro.

Hema of Levi's?
Tribunal de Commerce Francophone de Bruxelles

Hema gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van de betaling van circa 4,5 miljoen euro aan Levi’s voor het aanbrengen van bepaalde stiksels op spijkerbroeken. Het warenhuis is het oneens met het oordeel en de argumentatie van de Rechtbank van Koophandel in Brussel. Daarnaast is Hema het niet eens met de hoogte van de schadetoekenning aan Levi’s voor de vermeende geleden schade. Dat meldt Hema in een bericht aan de media.

Advertentie
advertisement

Gelijkenis betwist

Op 14 mei van dit jaar bepaalde de Rechtbank van Koophandel in Brussel dat stiksels op kinderspijkerbroeken van Hema te veel zouden lijken op die van Levi’s. Hema zegt de gelijkenis nu te betwisten.

Ook komt het in het geweer tegen de schadetoekenning van 20 euro per broek. 'Alleen al omdat we de broeken voor een maximale prijs van 8 euro hebben verkocht.' Daarnaast zegt Hema dat klanten geen merkkleding verwachten aan te treffen bij de winkelketen, omdat het bedrijf alleen het eigen merk voert.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie