Premium

Herkenbaar SBS6-rood ingeruild voor blauw

De make-over zou onderdeel van een ‘zorgvuldige herpositionering’, maar wat dat precies inhoudt, vertelt Talpa niet.

SBS6

Talpa-zender SBS6 krijgt een make-over. Het logo verandert van het vertrouwde rood naar blauw. Daarnaast worden bestaande programma’s worden opgefrist, terwijl nieuwe presentatoren en formats hun intrede doen.

In een perscommuniqué laat zendermanager René Oosterman weten: ‘Daar hoort ook een nieuwe huisstijl voor de zender als geheel bij. Ik hoop dat onze kijkers en adverteerders het daarmee eens zijn.’

Net als bij het rode logo van 13 jaar geleden, tekende Bob van der Put voor het ontwerp.

Advertentie
advertisement

Wat verandert er aan de positionering?

Op wat voor manier het merkprofiel verandert ten opzichte van het eerdere merkprofiel, daar geeft het bericht aan de pers geen antwoord op. Waarom was die herpositionering nodig? Hoe wordt die herpositionering vormgegeven? En op welke manier sluit het ontwerp van de nieuwe huisstijl daarop aan? Talpa houdt de kaarten voor de borst.

Het enige dat Oosterman erover kwijt wil is: 'Wij vonden het na 13 jaar de hoogste tijd om te vernieuwen. Dat onderstreept ook mooi de veranderingen die we met de zender aan het doorvoeren zijn.'

 

RM: Waarom is wederom Bob van der Put gevraagd als je iets heel nieuws wil neerzetten?
RO:

'Ik vind dat Bob een fris en eigentijds ontwerp heeft afgeleverd.'

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie