Iconische rookworst Hema is er nu ook vegetarisch, de OokWorst 

Jaar gedaan over ontwikkelen van de vega rookworst. Vooral het vinden van de juiste smaak kostte tijd.

Er waren al de veganistische hotdog en het vegetarische saucijzenbroodje, maar Hema heeft nu ook van zijn bekendste product, de rookworst, een vleesloze versie gemaakt. Deze is vanaf vandaag verkrijgbaar onder de naam OokWorst.

Met de introductie van de vegetarische OokWorst speelt Hema in op de trend dat een steeds meer Nederlanders minder of geen vlees eten. De vegetarische rookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en het eiwit van erwten en eieren.

Advertentie
advertisement

Zelfde kruiden

Hema heeft er een jaar over gedaan om de Ook Worst te ontwikkelen. Vooral het vinden van de juiste smaak kostte tijd, aldus de winkelketen. Om de eigen reguliere rookworst-receptuur te benaderen zijn voor de OokWorst dezelfde kruiden gebruikt. 

Hoewel GeenStijl de term Ookworst eerder dit jaar gebruikte in een stuk over de Hema, bezweert de keten dat de naam uit eigen keuken afkomstig is.

De rookworst is al jarenlang een waar icoon van Hema, als sinds 1936 toen een Amsterdamse filiaalhouder begon met de verkoop van warme rookworst omdat hij te veel worsten had ingekocht.

Vierde variant

De OokWorst is de vierde variant verkrijgbaar in waar naast de reguliere, de magere en de pittige. Hema heeft hoge verwachtingen van vegetarische rookworst, hoewel het geen precieze streefcijfers of -percentages wil geven.

De vegetarische rookworst (250 gram) wordt in de 534 Hema-winkels verkocht en kost € 3,50.

Reacties:

Gijs Determeijer
Goede zaak, althans moet hem nog proeven, maar ik begrijp de 2 sterren op het Beter Leven label niet. Maak je dan een vegetarische ookworst en gebruik je dan niet biologische eieren? Denk dat je je doelgroep dan niet begrijpt.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie