Klanten 'vieze energieboer' E.ON overgenomen door het groene Eneco

Energiemaatschappij Eneco neemt de Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten van E.ON over. Daarmee krijgt het bedrijf er ongeveer 200.000 zakelijke en particuliere klanten bij. Een overnameprijs hebben Eneco en E.ON Benelux-moeder Uniper niet bekendgemaakt.

De stap is interessant omdat Eneco zich laat voorstaan op zijn groene bedoelingen, terwijl E.ON in oktober vorig jaar nog als allerlaatste eindigde op de lijst 'Hoe groen is jouw energiebedrijf?' van Greenpeace. De trofee voor 'minst duurzame energieleverancier' (een initiatief van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE) wilde  E.ON toen niet in ontvangst nemen. Het stuurde de politie af op het camerateam van Radar.

Eneco geeft aan dat er voor de klanten van E.ON voorlopig niets verandert. Wel worden zij op termijn Eneco-klant.

Afgelopen Valentijnsdag zette E.ON een heuse flashmob in scène om het thema 'Omdat we allemaal wel wat meer warmte kunnen gebruiken' onder de aandacht te brengen.

Voor de circa tweehonderd medewerkers van E.ON in Eindhoven verandert er tot 1 november niets. Dan wil Eneco de werkzaamheden overhevelen naar de vestiging in Rotterdam. Eneco gaat met de ondernemingsraad en de vakbonden onderhandelen over een vertrekregeling voor E.ON-personeel dat daar niets in ziet.

Het Duitse Uniper wil zich meer toeleggen op de productie van energie en wil daarom af van de leveringsactiviteiten. Eneco wil juist groeien 'op het gebied van klanten, innovatieve energiediensten en duurzame energie'. Het Nederlandse energiebedrijf heeft nu al 2,1 miljoen klanten in Nederland.

Rond Eneco is momenteel het nodige te doen. Het merendeel van de gemeenten die de aandelen in het bedrijf bezitten willen die verkopen. Momenteel wordt er gekeken op wat voor manier dat gebeurt.

Bron: ANP
Beeld:

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie