Meisjes radicaliseren net zoals ze zich laten inpalmen door loverboys – zo lijkt het

Debat over jihad en loverboys in Maastricht moet duidelijk maken wat de mogelijkheden zijn om jongeren die naar Syrië willen op andere gedachten te brengen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De gemeente Maastricht gaat een debat ‘eerste hulp bij radicalisering’ organiseren om meer zicht te krijgen op de vraag waarom jongeren overgaan tot de jihad. Een van de onderwerpen daarbij is de overeenkomst die er lijkt te bestaan tussen hoe meisjes radicaliseren of zich laten inpalmen door een loverboy.

Dat bleek tijdens de presentatie in Maastricht van het antiradicaliseringsdebat door burgemeester Onno Hoes en Bernike Pasgier van debatcentrum Sphinx.

Het debat op 11 mei komt nadat uit Maastricht de afgelopen maanden jongeren voor de jihad naar Syrië zijn vertrokken. Hun directe omgeving heeft nauwelijks grip op deze jongeren. Het debat moet meer duidelijkheid brengen in mogelijkheden om deze jongeren op andere gedachten te brengen. ‘Nu is het redelijk rustig, maar je weet nooit wat er onderhuids gebeurt in de stad’, zei Hoes in een toelichting.

Het panel bestaat uit jihaddeskundigen, onderzoekers en bestuurders.

Bron: ANP

FOTO: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie