Nike koopt 'schoenenbedrijf voor de metaverse'

RTFKT Studios ontwikkelt schoenen en NFT's en verkoopt die via avatars in een metaverse-omgeving.

Afbeelding: RTFKT

Nike heeft RTFKT Studios overgenomen, meldt het bedrijf in een blogpost. RTFKT Studios is een merk dat 'de volgende generatie collectibles'' ontwikkelt die 'cultuur en gaming' samenvoegen. De studio wordt onderdeel van Nike, dat met de overname laat zien de metaverse serieus te nemen. 

RTFKT Studio's haalde in februari het nieuws toen het een samenwerking sloot met een bekende tiener en echte schoenen verkocht met een bijbehorende NFT. Een NFT is een Non-Fungible Token, oftewel een digitaal kunstwerk waarvan de eigenaar bekend is. De NFT in kwestie was een paar digitale schoenen. RTFKT Studios verkocht honderden paren exclusieve schoenen in een paar minuten. 

Virtuele schoenen in de echte wereld

De studio haalde onlangs ook het nieuws door zijn digitale schoenen te projecteren in een echte omgeving, op echte personen. Zij waren niet herkenbaar omdat hun hoofden digitale gezichten hadden. Volgens Nike en RTFKT Studios zijn er veel mogelijkheden te ontwikkelen rondom virtuele schoenen in de echte wereld. 

Nike geeft niet aan hoeveel het betaald heeft voor RTFKT Studios. Opvallend is dat Nike het logo van de studio in een gif plaatst met de logo's van Nike zelf, Jumpman en Converse. Dat zijn wereldbekende merken met een geschiedenis van tientallen jaren, waar RTFKT Studio's in januari 2020 is opgericht. Nike heeft dus hoge verwachtingen van RTFKT Studios, schrijft The Verge

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie