Perfetti Van Melle klaagt bij Reclame Code Commissie over ‘misleidende’ claims BenBits

BenBits ziet de klacht vooral als gedrag van ‘oligopolische marktleider’ die plasticvrije kauwgommerken uit markt probeert te duwen’

Snoepgoedfabrikant Perfetti van Melle heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen BenBits. BenBits gebruikt volgens de klagende partij onterecht de claim ‘natuurlijk’. De kauwgum van BenBits zou volgens Perfetti Van Melle, het bedrijf van onder meer Mentos, helemaal niet zijn bereid op basis van een natuurlijke gombasis.

Het voert als bewijs onderzoek aan dat het liet houden door het laboratotium Pollitecnico di Milano. ‘Op basis van deze conclusies kan niet alleen worden vastgesteld dat de claim van BenBits dat haar ‘kauwgom van natuurlijke gombasis’ is gemaakt, onjuist is’, schrijft het in zijn klacht.

Advertentie

Ook de daarvan afgeleide kwalificaties van BenBits als het ‘natuurlijke kauwgom’, ‘plasticvrije kauwgom’ of ‘plant based kauwgom’ zouden volgens Perfette Van Melle misleidend zijn.

'Oligopolisch gedrag'

BenBits zelf ziet de klacht vooral als het gedrag van een ‘oligoppolische marktleider’ die ‘veel geld verdient’ ‘met vervuilende producten’ en uit alle macht probeert ‘plasticvrije kauwgommerken uit de markt te duwen’.

Het betwist de klacht van Perfetti dan ook ‘ten zeerste’ en heeft inmiddels een verweerschrift ingediend bij de Reclame Code Commissie. Daarbij zou een en groot aantal onderzoeken en testresultaten zijn gevoegd als bewijs datde gombasis wel degelijk natuurlijk is.

De Reclame Code Commissie houdt op 9 september een zitting, de uitspraak volgt enkele weken later.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie