Plus gooit het met spaaractie over de educatieve boeg

Kinderen moeten meer de natuur in, vindt Plus. Er is een spaaractie in samenwerking met Staatsbosbeheer en boswachter Arjan Postma.

Plus komt met een spaaractie in samenwerking met Staatsbosbeheer en boswachter Arjan Postma om kinderen te stimuleren de natuur in te gaan. Dat gebeurt nu veel te weinig en daarnaast blijkt hun kennis van de natuur zeer matig. Het supermarktmerk put uit een onderzoek van het IVN.  

Plus begint daarom op zondag 6 september een nieuwe spaaractie: Buiten in Nederland

Buitenkaartjes en stickervellen

Tot en met zaterdag 17 oktober kunnen kinderen sparen voor 150 buitenkaartjes en 150 bijbehorende stickervellen met weetjes over de natuur en opdrachten die ze buiten kunnen uitvoeren. Bij besteding van tien euro aan boodschappen ontvangen klanten een pakketje met twee kaartjes en twee stickervellen.

Daarnaast is er een veldgids te verkrijgen om de kaartjes in verzamelen en is er een speciale Plus Buiten app waarin alle kaartjes zijn te scannen. Je krijgt hiermee toegang tot 3D-animaties, geluidsfragmenten en holografische video’s.

Lesmateriaal

'Met deze campagne willen we kinderen stimuleren naar buiten te gaan en te leren van al het moois wat zij om zich heen zien', zegt Esmee Blom, teamlead merk & campagnes bij Plus. 'De Nederlandse natuur heeft zoveel te bieden en het is jammer als kinderen hier weinig over weten.'

De supermarkt heeft als aanvulling op de spaaractie samen met Stichting NatuurWijs een educatief lesprogramma ontwikkeld. Het gratis lesmateriaal wordt vanaf 3 september verspreid via
basisonderwijs.online en bevat doe-opdrachten voor diverse leeftijdscategorieën.

Aftrap

Om de spaaractie af te trappen opent Plus vandaag samen met Staatsbosbeheer een exclusief buitenlokaal op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, waar groep 6C van de Columbusschool uit Almere in de natuur les krijgt van boswachter Arjan (foto boven).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie