Premium

Softwarebedrijf Uptmz groeit uit Springbok-label, krijgt 'meer ademruimte'

Het bedrijf laat merken geautomatiseerd adverteren en werkte tot dusver als een label binnen Springbok.

Vincent Stoit
Afbeelding: aangeleverd

Uptmz, dat als een label van Springbok software aanbiedt om geautomatiseerde online campagnes te draaien, gaat verder als een zelfstandig bedrijf. De software van Uptmz wordt inmiddels door meer dan duizend eigen gebruikers en dertig partijen gebruikt, waaronder ZEO, CCV, MyOnlineStore en Dok Online. Door Upmtz te positioneren als een zelfstandig bedrijf, krijgt het volgens Springbok-ceo Sammy Colson 'de nodige ademruimte om te groeien als een Software-as-a-Service-bedrijf, wat een fundamenteel ander businessmodel is dan een marketing agency.'

Advertentie
advertisement

Uptmz heeft zeven fte

Dat Uptmz na twee jaar stopt als een label van Springbok en als zelfstandig bedrijf verdergaat, heeft volgens Vincent Stoit (head of Uptmz) niets met concurrentie te maken. Hij noemt de activiteiten van zijn bedrijf voor de tientallen klanten heel anders dan het werk van Springbok. 'De potentie zit er meer in als we ons eigen ding kunnen doen', zegt Stoit tegen Adformatie

'Samen met Kaya van Kessel deed ik de sales. Vanuit de Springbok-groep kregen wij ondersteuning in de vorm van onder meer developers. In de afgelopen tijd zijn we zo hard gegroeid qua klanten dat we zelf ook extra salesmensen, een SEA-specialist en developers hebben aangenomen.' Stoit gaat als partner leiding geven aan Uptmz, met een team van totaal zeven fte.

Springbok blijft eigenaar

In gesprekken met toekomstige klanten komt de naam Springbok bewust niet meer naar voren, zegt Stoit. Wat overigens niet betekent dat Springbok buiten beeld is. Het is grootaandeelhouder en dus nog steeds eigenaar van Uptmz, maar dus op de achtergrond. 

Uptmz werkt onder andere voor de dealernetwerken van Hästens en Nissan. Het bedrijf zegt dat zijn zelfontwikkelde algoritme - om campagnes te automatiseren - gebaseerd is op vijftien jaar ervaring met A-merken. De usp van Uptmz is dat het zijn software aan alle gebruikers aanbiedt via een abonnementsmodel in plaats van 'dure consultancy-uren' te declareren. 

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie