'TikTok wil muziekstreamingsdienst opzetten in de Verenigde Staten'

De patentaanvraag is in mei gedaan, blijkt uit berichtgeving van Business Insider. De dienst kan concurreren met Spotify en Apple Music.

TikTok zou plannen hebben om de handelsnaam TikTok Music te voeren in de verenigde Staten. TikTok Music kan een muziekstreamingsdienst worden, schrijft Business Insider na het inzien van de patentaanvraag. Zo'n aanvraag zou er nog niet liggen voor Europa. 

In de aanvraag staat dat ByteDance - het moederbedrijf van TikTok - onder andere interesse heeft in een app waarmee je als gebruiker 'live stream audio and video' en 'edit and upload photographs as the cover of playlists' and 'comment on music, songs, and albums'.

TikTok focust al op muziek

Muziek is niets nieuws voor TikTok. De ruim één miljard maandelijkse gebruikers delen korte video's vergezeld met muziek. Dat kunnen bekende nummers zijn, maar ook onbekende. Aanstormend talent kan doorbreken door via een video viral te gaan op TikTok, zo blijkt regelmatig.

Lees al het nieuws over TikTok

Onbekende muziek schopt het via TikTok bijvoorbeeld tot de toplijsten van Spotify en Apple Music.

Concurrentie

Voor die - en andere - muziekstreamingsdiensten zou TikTok Music een bedreiging kunnen vormen. TikTok is wereldwijd enorm populair onder zowel mannen en vrouwen als minderjarigen. Ter illustratie: TikTok is naast Facebook de enige app die wereldwijd op meer dan drie miljard smartphones en tablets geïnstalleerd is. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie