Tony’s Chocolonely trekt twee investeerders aan

Met de kapitaalinjectie wil het chocolademerk de buitenlandse expansie versnellen en het choco-pretpark in Zaandam realiseren.

Doelstelling: uitbannen slavernij in de cacao-industrie
Uit de officiële trailer van TONY

Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de Belgische familie achter AB-InBev, en JamJar, het investeringsfonds van de voormalig oprichters van Innocent Drinks, hebben samen een minderheidsaandeel genomen in Tony’s Chocolonely. Tony’s-topman Henk Jan Beltman verwacht met de financiële injectie sneller de doelstelling te kunnen realiseren om alle chocolade wereldwijd 100 procent slaafvrij te maken. Beltman: ‘Daarvoor is het belangrijk dat we internationaal verder kunnen groeien en steeds meer mensen – cacaoboeren, consumenten, retailers, andere chocoladebedrijven en overheden – kunnen betrekken bij onze missie.’

Tony’s Chocolonely zegt de investering onder andere te gebruiken voor de internationale uitrol en om het ‘Tony’s Chocolonely Chocolate Circus’ in Zaandam te ontwikkelen. Dat ‘circus’ moet een fabriek worden en tevens bezoekerscentrum met achtbaan, nog een vehikel om de ‘slaafvrij-boodschap’ verder te verspreiden.

Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de Belgische familie achter AB-InBev, heeft onder andere een belang in Oatly en Vita Coco. JamJar is het investeringsfonds van de voormalig oprichters van innocent drinks.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie