Topacteur Idris Elba ambassadeur voor Tony's Chocolonely

De acteur die vooral bekend is van de serie Luther, strijdt mee tegen systematische ongelijkheid en uitbuiting in de chocolade-industrie.

Idris Elba

Tony's Chocolonly lanceert voor het eerst een video die gezien kan worden als een internationaal merkmanifest. Het chocomerk wil met de video het concept van fair versus unfair tot leven brengen 'in een dynamische wereld van kleur en popcultuur'.

Het manifest wordt verteld door Idris Elba, de topacteur die vooral bekend is van de serie ‘Luther’. De film is geregisseerd door videoclipregisseur Helmi en de illustraties zijn gemaakt door de Nederlandse visual artist Brian Elstak.

Dit is de video:

Advertentie
advertisement
Tony’s Chocolonely Manifest in Beeld

Voice-over

Elba, dus niet te zien, maar alleen te horen in de video, zegt zich als Engelsman met een Ghanese moeder en een vader uit Sierra Leone maar al te zeer bewust te zijn van de 'schokkende ongelijkheid tussen het Westen en Afrika'. Elba: 'Het is een eer voor mij om de stem te zijn voor Tony’s sterke manifesto tegen uitbuiting. Ik ben ervan overtuigd dat chocolade een sterke kracht voor verandering kan zijn en ik zie deze samenwerking als een eerste stap om samen meer impact te maken.'

Verandering in Afrika

Elba zegt 'een ethos' te delen met Tony's en 'hetzelfde verlangen naar verandering in Afrika'. 'Ik verheug me op nog meer samenwerkingsmogelijkheden voortkomend uit deze gemeenschappelijke waarden. Meer dan oppervlakkige connecties: echt ambassadeurschap, het helpen met wet- en regelgeving, het oproepen tot actie en het teweegbrengen van daadwerkelijke vooruitgang.'

Video Credits:

Regisseur: Helmi
Hoofd fotografie: Deepa Keshvala
Voice-over: Idris Elba
Illustraties: Brian Elstak
Choco-shots: Chuck Studios
Creatief bureau: Herc
Productie: Division (Parijs)

Plaats als eerste een reactie

Advertentie