Unilever reorganiseert en wil de ijsdivisie afsplitsen

Unilever heeft een reorganisatie aangekondigd die gevolgen heeft voor 7500 functies wereldwijd. De ijsdivisie wordt afgesplitst.

Unilever-topman Hein Schumacher

Voedingsmiddelenconcern Unilever gaat zijn ijsjestak, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, afsplitsen. Ook wil het bedrijf bij zijn resterende onderdelen kosten gaan besparen. 'De voorgestelde veranderingen zullen naar verwachting gevolgen hebben voor ongeveer 7500 functies, voornamelijk op kantoor, wereldwijd, meldt Unilever.

Unilever heeft ongeveer 2300 kantoorbanen in Nederland, in Rotterdam en Wageningen. Het is nog onduidelijk of hier banen gaan verdwijnen, aldus een woordvoerder. Wereldwijd telt Unilever 127.000 werknemers.

De reorganisatie zou een een totale kostenbesparing van 800 miljoen euro voor de komende drie jaar moeten opleveren. 

De ijsmerken die worden afgesplitst leveren een gezamenlijke omzet op van 7,9 miljard euro. Unilever noemt een beursnotering de meest waarschijnlijke optie, maar zegt 'alle opties' te bekijken. Ook verkoop behoort tot de mogelijkheden. 

'Na de splitsing zal Unilever een eenvoudiger, meer gefocust bedrijf zijn met vier bedrijfstakken: Schoonheid & Welzijn, Persoonlijke Verzorging, Huishoudelijke Verzorging en Voeding', staat in een persverklaring. De stap maakt deel uit van een bredere herstructurering van het bedrijf, met merken als Dove, Knorr en Rexona. Topman Hein Schumacher staat onder druk om het concern te laten groeien.

Hij nam vorig jaar het roer over van Alan Jope, nadat de activistische belegger Nelson Peltz een belang nam in het bedrijf en toetrad tot de raad van bestuur. Dat gebeurde na een mislukte poging om de consumententak van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline over te nemen. Schumacher gaf eerder al aan dat hij zich ging inzetten "om de bedrijfsprestaties naar een hoger niveau te tillen". (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie