'Walmart heeft grootse metaverse-plannen'

De enorme Amerikaanse supermarktketen heeft een serie patenten ingediend rondom cryptovaluta, de metaverse en NFT's.

De Amerikaanse supermarktketen Walmart werkt achter de schermen aan uiteenlopende plannen rondom de metaverse; een digitale wereld die mensen beleven via een Augmented Reality (AR)-bril of Virtual Reality-bril (VR). Walmart - dat in 2021 een omzet van 559 miljard dollar noteerde - heeft allerlei patenten aangevraagd met betrekking tot AR, VR, cryptovaluta en NFT's. Dat meldde CNBC als eerste op basis van graven in het Amerikaanse patentsysteem.

Crypto en NFT's

Walmart lijkt volgens de patentaanvragen vooral interesse te hebben in het lanceren van een eigen cryptomunt en klanten NFT's te laten kopen en verkopen. Een NFT is een Non-Fungible Token, het bewijs van eigenaarschap op digitale kunst als een afbeelding of video. Steeds meer grote bedrijven stappen in NFT's om extra inkomsten te generen en fans bij het merk te betrekken.

In augustus had Walmart al een vacature voor een cryptovaluta productspecialist online staan, weet The Verge. De plannen dateren dus al van maanden terug. Publiekelijk wil Walmart nog niets kwijt. Tegenover The Verge zegt een woordvoerder 'op dit moment geen verdere informatie te hebben' en wijst zij erop dat de supermarktketen regelmatig patentaanvragen doet als onderdeel van zijn innovatieproces. 

AR en VR

De AR- en VR-plannen van Walmart lijken onder meer gericht op het aanbieden van diensten aan consumenten. Zo wijst een patentaanvraag op het 'aanbieden van fysieke fitnesstrainingen' en 'lessen over gezondheid en voeding' via AR en VR. Er is ook een aparte patentaanvraag ingediend om het Walmart-logo in AR en VR te gebruiken. 

Het is niet verwonderlijk dat Walmart als één van de grootste beursgenoteerde bedrijven werkt aan metaverse-plannen. Grote techbedrijven als Microsoft en Meta (Facebook) steken veel tijd en miljarden euro's in de ontwikkeling van de metaverse, waar zij hoge verwachtingen van hebben. De metaverse uitleggen blijkt soms nog lastig. Zo ging een Meta-topvrouw de mist in met een voorbeeld van de 'inclusieve' metaverse. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie