Premium

Wonderschone werkplek op wereldlocatie 

Adyen zetelt sinds eind 2020 aan het Rokin en de Nes, het oude onderkomen van het gesneuvelde Hudson's Bay. Een topstek midden in Mokum.

Sinds eind 2020 zetelt betaalplatform Adyen, naast hun kantoor in de hoofdstedelijke Simon Carmiggeltstraat nu ook in de drie gecombineerde ex-warenhuispanden aan het Rokin en Nes (Grote Vleeshal) van het gesneuvelde warenhuis Hudson’s Bay. Samen goed voor 17.000 vierkante meter en 1.100 werkplekken. 

Advertentie
advertisement

Links naast de hoofdingang aan het Rokin, bevindt zich pop-up winkel the Store, een winkelruimte voorzien van de betaaldiensten van Adyen - uiteraard wel toegankelijk voor publiek -, die om de drie maanden een andere gebruiker krijgt. Retailer Fabienne Chapot, sierendemerk Pig&Hen en reismerk Nortvi hebben hun klantenafgelopen maanden hier al kunnen verwelkomen. 

De enorme entree voorzien van terracottakleurig baksteen gemaakt van bouwafval,  voorzien van een rond, stenen cateringpunt, doet vermoeden dat het pand toegankelijk is voor alle voorbijgangers die zin hebben in een hapje of drankje, maar dat is niet de geval. Alleen de medewerkers van Adyen mogen hier comfortabel verpozen. Marketing manager Ynske van Vliet: ‘Omdat we op zoveel verschillenden locaties werken is het prettig om een fijne centrale plek  te hebben waar je elkaar kunt ontmoeten. Deze ruimte is daar perfect voor net als de vijfde verdieping, waar ons bedrijfsrestaurant is.’

Het bedrijfsrestaurant imponeert

En dat hele grote bedrijfsrestaurant, uitgerust voor 1200 mensen (voormalig Ron Blaauws Gastrobar Indonesia Downtown) , imponeert. Niet alleen het uitzicht over Amsterdam is indrukwekkend. Ook de gezellige, doch moderne zitjes, de fraaie uitgiftepunten en het gevarieerde aanbod aan vers en gezond eten en drinken zijn behoorlijk nice to have. Kosten noch moeite worden gespaard om de Adyen-medewerkers een aangenaam verblijf te bieden. 

Entree
Adyen - bedrijfsrestaurant

Opvallende overblijfselen van de Hudson Bay-tijd zijn de twee roltrappen die leiden naar de eerste kantoorverdieping en de evenementenruimte in de kelder van het pand. Facility manager Meliza Jiminez: ‘We hebben er twee behouden, de andere roltrappen, behoorlijke energieverbruikers, hebben we eruit gehaald. De etages in de drie panden zijn op dezelfde manier opgezet en in dezelfde sfeer ingericht. Naast de open, lichte werkruimtes en de vergader- en samenwerk-area’s, zijn er aparte zithoekjes. Om de akoestiek te verbeteren is het industriële plafond met de vele buizen gecoat met akoestisch schuim.’

Adyen - kantoor
evenementenruimte

Extra bonus: de eigen metro-ingang

De evenementenruimte die op sommige punten door het glazen vloer van de begane grond te zien is, is ook een van de centrale ruimtes. Van Vliet: ‘Hier organiseren we feesten, presentaties en bijeenkomsten. Ook sommige partners maken gebruik van de grote ruimte: cultureel centrum De Balie organiseert hier maandelijks hun programmareeks Techdenkers en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) gebruikt het voor hun opleidingen. Recentelijk is hier ook een aantal programma's van de Fashion Week georganiseerd, waaronder een show van Claes Iversen, die gelijktijdig ook gebruik maakt van The Store. 

Van de evenementenruimte loop je zo door naar het andere pand aan het Rokin en passeer je de eigen metro-ingang die aanvankelijk bedoeld was als exclusieve metrotunnel voor bezoekers van warenhuis Hudson’s Bay. Een mooie extra bonus voor de Adyen-OV-forensen. 

Metro-ingang
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie