Media

Adformatie: nieuw platform voor marketing, media, communicatie en creatie

Redactie | 20 februari 2018, 7:30

Adformatie gaat transformeren. In april worden de krachten van Tijdschrift voor Marketing, Communicatie en Adformatie gebundeld op een compleet nieuw platform.

De reden voor de vernieuwing is dat het marketingcommunicatievak verandert waardoor de grenzen tussen de verschillende vakgebieden vervagen. Mediabedrijf Sijthoff Media investeert daarom in een nieuw online platform over marketing, media, communicatie en creatie.

Het nieuwe Adformatie wil een gids zijn voor brand managers, content marketeers, cmo’s, communication directors, reputatiemanagers, creatieven, mediastrategen en pr consultants, maar ook natuurlijk growth hackers, sea-specialisten, creators en data-analisten. Kortom, voor iedereen die bezig is met de vraag ‘hoe merken zich gedragen’.

Susanne van Nierop, content director Adfo Groep: ‘Er staat een nieuwe generatie merkbouwers en gedragsbeïnvloeders op. Een woordvoerder van ProRail is net zo bezig met het bouwen van een merk als de marketing director van Unilever. Wij willen mee veranderen en creëren onder de naam Adformatie een nieuw platform waar alle disciplines samenkomen en elkaar versterken. Door dit onder één sterk merk te doen kunnen we focus aanbrengen, filteren en ontwarren.

De door Resoluut ontworpen site ziet in april het licht. Ook is samen met Studio Room de rol van print in de digitale wereld onder de loep genomen en is een compleet nieuwe, lijvige vakglossy gecreëerd. KesselsKramer is verantwoordelijk voor het nieuwe logo en de transitiecampagne die de komende maanden is te zien en deze week van start gaat. 

Léon Bouwman, chief content officer bij Sijthoff Media: ‘Dit is voor ons een majeure operatie. We investeren flink in de ontwikkeling van het nieuwe platform, zowel in techniek als ook in de kwaliteit van de content die we straks bieden.’

Vragen? In de FAQ lees je alles wat je wil weten over de veranderingen die op stapel staan.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (19)

Comment author avatar
Avatar

J Geelen

(20 februari 2018, 9:20)
Zeer goede zet, Ad!
Met verre afstand ook het lelijkste logo van dit decennium! Wat een typografisch gedrocht: het kiert, wringt, schuurt en snijd door je grafische ziel. ik zou die stagiair meteen ontslaan...Proficiat.
Avatar

Fred Moolhuijsen

(20 februari 2018, 9:30)
Klinkt veel belovend!
Avatar

Titus Eikelboom

(20 februari 2018, 10:38)
http://www.frank.news
Het is in het belang van de gehele branche dat marketing communicatie in al haar facetten zich blijft ontwikkelen. Een stevige positie van de verschillende vaktitels is hierbij essentieel. We kijken dan ook uit naar jullie nieuwe plannen.
Avatar

M. van Arem

(20 februari 2018, 11:05)
Proficiat! Kijk er naar uit. De enige juiste weg voorwaarts lijkt mij als ik het zo lees.
Avatar

MoniQue Nijenhof

(20 februari 2018, 14:06)
Goed plan! Een nieuwe formatie.
Avatar

Simon Neefjes

(20 februari 2018, 15:41)
http://www.tbwa.nl
Eindelijk de grote beweging. Dat klinkt veelbelovend en ook nog eens een prachtig logo. Ik kijk er naar uit!
Avatar

Luc de Boer

(20 februari 2018, 15:51)
http://deluc.am
Goeie zet. Kunnen jullie ook meegeven wat dit betekent voor abonnees? Heb zelf een abonnement op Communicatie (print/online) en Adformatie (online). Wordt dit automatisch 1 abonnement? Ontvang ik vanaf april dus ook Adfo in print.
Avatar

Peter C.H. van Leeuwen

(20 februari 2018, 16:41)
Goed initiatief om deze beweging te maken! Volgt op een ontwikkeling die we (gelukkig!) al langer in de markt zien: de muurtjes tussen disciplines worden steeds meer afgebroken. Succes!
Avatar

Anonymous

(20 februari 2018, 20:17)
Ontwerper: Bijzonder aan dit logo is dat de punt van de 'i' als het ware gemoved is naar het einde, als creatieve invulling van een nieuwe sprong.' Klant: 'Verkocht.'
Avatar

Richard Otto

(20 februari 2018, 22:26)
Dus die ontwerper heeft niet de puntjes op de i gezet? ;D
Avatar

Diederik Breijer

(22 februari 2018, 10:08)
Wordt erg moe van al die azijnpissers. Die beterweters. Die adviseurs aan de zijlijn. Fuck'm.

Ziet er goed uit Adfo, maak er wat moois van!
Avatar

Diederik Breijer

(22 februari 2018, 10:09)
Word erg moe van al die azijnpissers. Die beterweters. Die adviseurs aan de zijlijn. Fuck'm.

Ziet er goed uit Adfo, maak er wat moois van!
Avatar

Ed Stibbe

(23 februari 2018, 9:37)
Veel succes! in deze tijd van grote veranderingen hebben is er één platform nodig voor dialoog, introspectie, kennis delen etc.
Avatar

Sjoerd Weikamp

(23 februari 2018, 15:02)
Prachtige zet, proficiat want als bestaand A-merk een dusdanige stap zetten, lijkt aan de buitenkant simpel en logisch, maar intern behoeft het durf, lef en visie. Van harte! Mochten jullie ook op regelmatige basis willen lezen over hoe ook live dwars door alle lijnen heen zijn weg heeft gevonden, dan denken wij graag mee.
Groet Sjoerd Weikamp, EventBranche.nl / Gouden Giraffe Event Awards
Avatar

harriet koetsier

(23 februari 2018, 22:26)
logische stap en tegelijk een stoer besluit! heel veel succes!

Gerelateerde items Adformatie Sijthoff Media

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs