Franse regisseur Michel Gondry maakt fantasierijke film met een iPhone

De bekende filmregisseur brengt een ode aan Franse cinema.

Apple schakelde filmregisseur Michel Gondry in om te laten zien dat je een speelfilm kunt maken een iPhone 7 Plus. De Franse regisseur (o.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind) staat bekend om zijn vernieuwende visuele stijl en zijn manipulatie van de mise en scène. De korte film ‘Détour’ is een fantasierijke roadmovie door Zuid-Frankrijk.

Fantasierijke roadmovie
De film is te zien op de homepage van Apple in het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal gaat over een loopfiets die thuis achterblijft als de familie op vakantie gaat. Het fietsje besluit het gezin te volgen.

Gondy verwijst in de film naar klassieke Franse filmmakers als Jaques Tati en Albert Lamorisse. Ondertussen laat hij allerlei functies van de iPhone zien: onderwater filmen, animaties toevoegen en time-lapses maken.

Wie wil weten hoe de film gemaakt is, kan een online masterclass volgen: "Through the eye of Michel Gondry". Gondry is trouwens niet de eerste die laat zien hoe creatief je kunt zijn met je smartphone. Bekijk bijvoorbeeld deze actie van Wieden + Kennedy voor Instagram, dit project van Torben Raun en deze komedie van Sean Baker.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie