Creatie & Campagnes

Gay-mannen centraal in campagne Suit Supply

Jaap Bartelds, redactie | 21 februari 2018, 17:09

Voor de nieuwe campagne van Suit Supply zoekt het pakkenmerk het voor de verandering eens niet in pikant dan wel seksistisch bevonden fotografie met schaars geklede dames. Nu zijn het gays die de kleren aan de man brengen.

In een serie foto’s zijn twee mannen te zien die keurig gekleed gaan. Slechts één zoen kan eraf en zelfs bij het zwembad houden de heren hun kleren aan. Waar Suit Supply bij vorige campagnes de grenzen opzochten van de goede smaak, blijft het deze keer bij kuise beelden.

Wat dan wél weer stoer is: in een begeleidend schrijven laat Suit Supply bij monde van oprichter en CEO Fokke de Jong weten dat de campagne ook gewoon te zien zal zijn in landen waar homoseksualiteit gevoelig ligt. De negatieve impact op de business in die landen neemt Suit Supply voor lief.

En waarom juist nu een campagne met gay mannen in de hoofdrol? De Jong: ‘De aantrekkingskracht tussen mensen speelt een belangrijke rol in de modereclame. Een campagne met de aantrekkingskracht tussen mannen had allang moeten plaatsvinden en is relevant voor ons merk.'

De campagne is  online te zien, via de social mediakanalen van Suit Supply, in de winkels en op outdoor billboards.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (11)

Comment author avatar
Avatar

AJ

(22 februari 2018, 9:25)
Mwah... SuSu is gewoon een beetje bang voor feministen en MeToo 'slachtoffers' vermoed ik. Deze pro gay agenda maakt het merk nu helemaal tot een outlet voor aanhangers van de politieke correctheid. Mijn pak gaat in ieder geval de kliko in. Zat toch al voor geen meter.
Avatar

Martijn

(22 februari 2018, 14:34)
Mooie genuanceerde reactie AJ.

Ik vind het vooral goed dat Suit Supply dit doet en zoals ze zelf terecht aangeven, dit hadden ze al eerder moeten doen. Zolang er nog steeds geen 100% acceptatie is, is dit alleen maar goed dat (grote) merken dit doen.
Avatar

Johan

(22 februari 2018, 14:44)
Verfrissend om nu eens een ander deel van de mensheid centraal te zien staan in een campagne voor mooie pakken. Mooie mensen in mooie pakken die iets voor elkaar voelen: wat wil je nog meer?
Avatar

Cees

(22 februari 2018, 14:50)
Hele goeie actie van SuitSupply. De vele heftige reacties hierop tonen maar weer eens aan hoe het is gesteld met de homo-acceptatie in ons land en hoe relevant deze campagne dus is. Dit verdiend navolging.
Avatar

Joris

(22 februari 2018, 14:51)
Er zijn gays die helemaal klaar zijn met de virtue signalling en worden liever gewoon met rust gelaten. Of deze pakkenfabrikant hiermee een goede campagne neerzet weet ik niet. Politiek correct is het in ieder geval wel. Dat gaat zorgen voor nieuwe fans, maar zeker ook voor verlies van trouwe klanten.
Avatar

Anoeshka

(22 februari 2018, 17:04)
Fantastisch! Past volledig in het straatje van Suit Supply. En aangezien er nog steeds geen volledige acceptatie is, juich ik deze campagne alleen maar toe!
Avatar

Armin

(22 februari 2018, 17:15)
snap niet waarom een commercieel bedrijf als Suit Supply ook ineens de politiek correcte moraalridder moet uitgangen. Heb zelf niets tegen gay, ieder zijn ding maar met deze propaganda je eigen normen en waarden ongevraagd bij klanten door de strot proberen te duwen getuigd van weinig respect. De eerdere sexy campagnes zal weinig mannen gedeerd hebben maar met dit standpunt nemen ze best een risico tav hun doelgroep.....ergo, het blijft een subjectief verhaal.
Avatar

Iris Buddingh

(23 februari 2018, 9:34)
Twee mannen = twee pakken = vooral heel slim.
Avatar

Anonymous

(23 februari 2018, 11:14)
Gewoon sex, drugs en rock en roll meer zijn de campagnes van SuitS niet en ook nooit geweest. Dus ook deze campagne is niet meer dan het opvallend showen van de SuitS brand. Mooi gemaakt en dat moet ook als het over mode gaat. De PR, en free publicity value van deze campagne zal op elke schaal de pan uit rijzen en dat ligt dan weer aan de SuitS baas die daar een behoorlijk neusje voor heeft. De rest is bijzaak denk ik dan.
Avatar

Gnaues

(24 februari 2018, 15:44)
Beetje kwetsend voor moslimmensjes
Avatar

Suzan

(2 maart 2018, 16:35)
Ik vind het te ver gaan niet normaal......

Gerelateerde items Suit Supply

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs