Premium

Leendert Bikker wordt nieuwe directeur communicatie Rabobank

Opmerkelijke overstap van ondernemer naar financiële 'corporate'

Leendert Bikker wordt de nieuwe directeur Communicatie bij de Rabobank. Hij gaat per 1 januari 2017 aan de slag. De bank bevestigt de komst van Bikker, maar wil er nog geen toelichting op geven. ‘Op 1 december brengen we meer over zijn komst naar buiten’, aldus woordvoerder Hendrik Jan Eijpe.

Leendert Bikker volgt bij de Rabobank Pim Mol op, die sinds juli 2014 als directeur communicatie en corporate affairs, na het Libor-schandaal ter handen nam.

Wat er met Mol, die geen communicatieachtergrond heeft, zal gebeuren is nog onduidelijk. ‘Ook daarover zullen we in december meer naar buiten brengen’, aldus Eijpe.

Rotterdams

De overstap van Bikker is opmerkelijk. Hij was in de jaren ’90 een van de gezichtsbepalende ondernemers in de PR-wereld met zijn Rotterdamse Bikker Communicatie Groep. In 1999 verkocht hij dit aan Euro RSCG Worldwide in New York, waarvan hij tot 2004 lid van de Raad van Bestuur was.

Daarna richtte hij onder meer communicatiebureau Branson & Guevara op en  startte samen met zijn zoon Bas het commerciële airtaxi-bedrijf in Europa, BIKKAIR B.V. te Rotterdam.

Daarnaast vulde Bikker veel tijd met bestuurs- en nevenfuncties, en was hij betrokken bij de pogingen om de World Expo in 2025 naar Rotterdam te halen.

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie