New York Times en Axel Springer investeren 3 miljoen in Blendle

Blendle gaat internationaal dankzij investeringen van grote buitenlandse uitgevers,

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De New York Times en Axel Springer (de uitgever van de grote Duitse kranten Bild en Welt) investeren samen drie miljoen in Blendle. Daarvoor krijgen ze 22 procent van de aandelen. Oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankensteijn houden de regie.

Het is nog niet duidelijk in welke landen Blendle binnenkort te gebruiken is. Een en ander hangt af van onderhandelingen met buitenlandse uitgevers.

Blankensteijn meldt dat er net op tijd een financiële injectie kwam, omdat Blendle bijna door zijn geld heen was. &;Zonder extra geld zou Blendle failliet zijn gegaan&;, meldt Blankesteijn aan Villamedia. De oprichters hebben zelf eerst geld bijgestort en worden naar eigen zeggen niet rijk van de buitenlandse investering. ‘We hebben dus opeens 3 miljoen op de Blendle-rekening staan - dat blijft een apart gezicht. Dat geld hebben we nodig om de verliezen in Nederland te dekken (want Nederland is te klein om ooit break-even te kunnen draaien op 30%), en vooral om te investeren in internationale uitbreiding, want als we de ontwikkelkosten kunnen spreiden over meerdere landen is Blendle hopelijk wél rendabel te maken.’

In Nederland heeft Blendle nu 130.000 gebruikers sinds de start in april. Eén op de vijf mensen die zich aanmeldt waardeert zijn tegoed op. 

Meer bij .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie