Sanoma verbetert door kostenbesparingen operationele winst in Nederland en België

De operationele EBIT steeg in het derde kwartaal, de autonome omzet daalde.

Dat maakte Sanoma vanochtend bekend.

De operationele EBIT groeide in het derde kwartaal 9,0 procent naar 15,6 miljoen euro. Dat was in dezelfde periode in 2016, 14,3 miljoen. Het zijn cijfers exclusief het in het derde kwartaal aan Talpa verkochte SBS Broadcasting. 

De winstgevendheid van het portfolio verbeterde met name als gevolg van kostenbeheersing en een verdere aanpassing van de organisatie na de verkoop van SBS. In september kondigde het bedrijf aan om die reden aan nog eens 31 banen te schrappen en opnieuw te herstructureren.

De autonome omzet daalde met 4,6 procent naar 120,8 miljoen. In de vergelijking met een sterk derde kwartaal vorig jaar daalde de advertentieomzet nu vooral als gevolg van de verkoop van Kieskeurig.nl en een licht lagere omzet uit print in beide landen.

Peter de Mönnink, de CEO Sanoma die in januari naar Talpa vertrekt, zegt dat de uitgever in Nederland en België terugkijkt op een goed kwartaal, maar dat de markt zijn uitdagingen blijft houden. 'En wij ervaren die ook. Om die reden focusseren wij op de continue ontwikkeling van de sterke merken om groei te kunnen realiseren.’ 

Resultaten moederbedrijf Sanoma
Sanoma liet internationaal een sterk derde kwartaal zien. Dit werd gedreven door de goede groei van het seizoengevoelige Sanoma Learning in dit voor hen belangrijke kwartaal. Aangepast voor structurele veranderingen steeg de netto omzet met 5,4 procent naar 404,6 miljoen euro en steeg de operationele EBIT, aangepast voor SBS, met 27,1 procent naar 89,3 miljoen.

Gisteren kondigde Sanoma dan ook al aan dat de geconsolideerde netto-omzet van de Groep aangepast voor structurele veranderingen, inclusief de verkoop van SBS, stabiel is en de operationele EBIT-marge hoger zal zijn dan 12 procent. Op 7 september verhoogde Sanoma de winstverwachting al naar ‘hoger dan 11 procent.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie