WPG Media krijgt één uitgeefdirecteur, Van den Ham en Hollander weg

Robert van den Ham is nu uitgever bij VI, Ruud Hollander bij Happinez.

Dat meldt .

Van den Ham (foto) is twee jaar uitgever bij Voetbal International.  

Volgens de nieuwe baas van WPG Uitgevers, Patrick Swart, is het voornemen de functie van uitgever te laten vervallen en deze te vervangen door één uitgeefdirecteur voor alle titels, waaronder Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Yoga Magazine en Runners World.
Bij Vrij Nederland vertrok  uitgever Wouter van der Meulen. 

Ruud Hollander is nu onder meer hoofdredacteur/uitgever van Happinez en uitgever van enkele andere titels. Hij begeleidde ook Vrij Nederland met de overgang naar een maandblad en werkt al een lange periode voor WPG.

VI 
Voetbal International heeft het moeilijk. In de afgelopen periode moest al vijftien fte vertrekken en kondigde men aan dat de printtitel op termijn wel eens naar zou kunnen gaan.

WPG Uitgevers
Binnen moederbedrijf WPG Uitgevers rommelt het ook al langere tijd. Algemene baas Koen Clement kondigde in april zijn vertrek aan 'om persoonlijke redenen'. Vervolgens liet directeur van de tijdschriftentak WPG Media Hylke van der Meer afgelopen zomer weten de uitgever te verlaten. Patrick Swart werd na een periode als interim-directeur vervolgens benoemd tot algemeen directeur van WPG Uitgevers. 

Robert van den Ham was hiervoor hoofdredacteur van Autoweek (Sanoma) waar hij vertrek wegens verschil van inzicht in het te voeren beleid. Hij laat de communicatie rond zijn vertrek aan Patrick Swart over, zo meldt hij aan Adformatie.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie