Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo laat je marketing in 2025 wél werken

Dit zijn de drie focuspunten voor groei: betere data, slimme personalisatie en creatie die raakt.
Partner
Google

Google’s missie is om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. Via producten en platforms als Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome en YouTube speelt Google een betekenisvolle rol in het dagelijks leven van miljarden mensen en is het uitgegroeid tot een van de meest bekende bedrijven ter wereld. Google is een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Rutger Tuit - Google.png
Rutger Tuit - Head of Strategic Partnerships, Northern Europe, Google
Rutger Tuit - Google.png
Rutger Tuit - Head of Strategic Partnerships, Northern Europe, Google

Verandering is de enige constante in marketing. Consumentengedrag verandert, technologie ontwikkelt zich razendsnel en trends zijn vluchtiger dan ooit. Daarom is het goed om even stil te staan bij de drie vlakken waarop je je marketingaanpak kunt optimaliseren: meten & inzichten, media & personalisatie, en creatie & content.

1. Meten & inzichten

Data alleen is niet genoeg. De waarde zit in de kwaliteit én de toepassing ervan. ‘Hoe je data inzet bepaalt hoe je merk wordt gezien – en of mensen iets bij je willen kopen’, zegt Kate Adams, Director Business Solutions & Insights bij Google. Daarom is het cruciaal dat organisaties hun datastromen centraliseren. Zo kunnen teams inzichten sneller en breder inzetten.

Eén centrale datastructuur maakt inzichten toegangelijk voor iedereen

Gebruik van first-party data is bekend terrein, maar daar stopt het niet. Denk ook aan metadata van afbeeldingen uit visuele zoekopdrachten – zodat mensen je merk vinden, ongeacht waar en hoe ze zoeken. Hoe sneller inzichten beschikbaar zijn, hoe sneller je kunt schakelen. ‘Waar data vroeger maandelijks werd geanalyseerd, zijn inzichten nu dagelijks beschikbaar. Het is data 2.0’, zegt Adams. AI speelt hierin een sleutelrol door razendsnel data uit tientallen bronnen te verwerken. Dat helpt niet alleen marketingteams, maar ook sales, productontwikkeling en operations.

Tip: Investeer in technologie die data centraliseert en inzichten toegankelijk maakt voor alle afdelingen. Gebruik die snelheid om trends te spotten en campagnes real-time te optimaliseren.

Benieuwd naar meer marketinginzichten? Ontdek het complete aanbod van marketingkennis op Think with Google.

2. Media & personalisatie

Personalisatie is geen trend meer, maar een uitgangspunt. En nee, het gaat al lang niet meer om een naam in een e-mail. Met AI kun je mensen bereiken op het moment dat ze scrollen, shoppen of streamen – met content die past bij hun context. Stel je advertenties voor die je behoeften vooraf aanvoelen, je situatie begrijpen en oplossingen bieden die je leven echt makkelijker maken. Merken kunnen hun media afstemmen op basis van wat ze weten over hun klanten én op contextuele data zoals het weer, locatie of zoektrends.

Als voorbeeld: een 30-secondenvideo die hondensnacks promoot in een park, maar alleen wordt getoond bij 24+ graden én alleen aan mensen met een hond. Is iemand geen hondenbezitter? Dan ziet diegene misschien een barbecueaanbieding – bij hetzelfde weer. Dit niveau van personalisatie vraagt om diepe doelgroepkennis én empathische creatie.

Tip: Onderzoek hoe je met data meer persoonlijke, emotioneel relevante ervaringen kunt bieden. Denk aan tools zoals Google Performance Max voor dynamische, AI-gedreven advertenties.

3. Creatie & content

Sterke content is niet alleen functioneel – het raakt. In het AI-tijdperk maken merken de stap van gepersonaliseerd naar emotioneel. Functioneel: de juiste naam, het juiste product. Emotioneel: een verhaal dat verbindt. Video speelt hierin een sleutelrol. ‘De kracht van video is dat je een emotionele connectie kunt opbouwen’, zegt Adams. Of je nu samenwerkt met creators voor authentieke verhalen of AI inzet om gepersonaliseerde visuals te maken – het draait allemaal om content die individuele kijkers echt raakt.

Neem YouTube-maker en digitaal kunstenaar László Gaál, die met AI een ode aan Porsche maakte. Hij gebruikt videogeneratiemodel Veo2 – inclusief shots, cast, locaties én een AI-gegenereerd interview. Het resultaat? Een complete video, grotendeels zonder cameramensen of editors.

Tip: Beoordeel je huidige content: raakt het, of informeert het alleen? Gebruik tools als Demand Gen om op schaal persoonlijke, emotionele en impactvolle campagnes te ontwikkelen.

Marketing in 2025 vraagt geen compleet nieuwe skills – maar wel een nieuwe inrichting. Door je aanpak te optimaliseren op meten, media en creatie, kook je zelfs in een onbekende keuken iets bijzonders.

Wil je meer inspiratie?

Abonneer je op Think with Google en ontvang consumer insights, inspiratie en strategieën in je inbox.

Door: Rutger Tuit Head of Strategic Partnerships, Northern Europe, Google

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Partner
Google

Google’s missie is om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. Via producten en platforms als Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome en YouTube speelt Google een betekenisvolle rol in het dagelijks leven van miljarden mensen en is het uitgegroeid tot een van de meest bekende bedrijven ter wereld. Google is een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in