Dit zijn de 3 genomineerden voor de Issue Award 2023

Wie zette een issue succesvol of opvallende manier op de kaart afgelopen jaar?

Foto Jelmer Becker, JOB MBO, Maryam Hassouni (midden) ANP, Jeroen Jumelet. Mirjam Kaijer, mirjamkaijer.nl

De jury van de Issue Award heeft de nominaties bekendgemaakt van de Issue Award. Deze wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die een issue op een succesvolle of opvallende manier op de kaart heeft gezet.

Eerder winnaars van de award, die voor de 12e keer wordt uitgereikt, waren onder meer Tim Hofman, Hugo Borst en Carin Gaemers, Black Lives Matters, Boyan Slat en Quincy Gario.

De genomineerden voor de Issue Award 2023 zijn:  

 

JOB MBO – Voorzitter Jelmer Becker 

Mbo-studenten krijgen vaak niet dezelfde mogelijkheden tijdens hun studentenjaren als hbo- of universiteitsstudenten, bij huisvesting, sport en cultuur of studentenkortingen. JOB MBO is een jongerenorganisatie die een stem geeft aan mbo-studenten in het onderwijs en opkomt voor hun rechten. Ze zetten zich in om aandacht te vragen voor gelijke kansen voor de mbo-student en bereikten dit jaar zowel media als politiek. 

Maryam Hassouni 

In november van het afgelopen jaar kwam actrice Maryam Hassouni naar buiten met haar verhaal en ervaringen over grensoverschrijdend gedrag in de televisiewereld. In haar boek “Wat de fak” onthult ze het grensoverschrijdend gedrag, racisme en seksisme dat ze ervaarde op de werkvloer.

Hoewel ze openhartig haar verhaal doet, noemt ze geen namen en legt ze de focus op de problematiek binnen het hele systeem om zo veranderingen en hervormingen teweeg te brengen.

Voices for Women – Voorzitter Mirjam Kaijer 

De gezondheidszorg voor vrouwen staat achter op die van mannen, waardoor vrouwen vaker een foute diagnose of behandeling krijgen. Voices for Women startte daarom een petitie voor meer studie naar het vrouwenlichaam en -ziektes, maar ook zodat deze kennis opgenomen wordt in het curriculum van zorgopleidingen.

Het initiatief verzamelde meer dan 55.000 handtekeningen en de petitie werd op 12 september gepresenteerd aan minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers. 

Durf

Maria van der Heijden, van MVO-Nederland en voorzitter van de jury: ‘Elk van de genomineerden heeft zich het afgelopen jaar actief ingezet om een probleem aan te pakken en dat deden ze met gedrevenheid en durf.’

De winnaar wordt op 24 januari tijdens de Issuelezing, dit jaar gegeven door onderzoeker en publicist Josse de Voogd.

Jury

De Issue Award is een initiatief van de Issuemakers. De jury bestaat uit juryvoorzitter Maria van der Heijden (MVO-Nederland), Mieke Ansems (VNO-NCW en MKB-Nederland), Joris Backer (Eerste Kamer), Omar Kbiri (Maak Amsterdam), Mark Monsma (Samenwerkende Gezondheidsfondsen) en Jasper Mulder (Adformatie). 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie