Premium

Een 3 voor kleine Marc en de 'duidende' seksuologen

Mooij maakt en kraakt!

Marc Overmars
ANP Gerrit van Keulen

De Vieze Man 3

Van alle seksueel overdraagbare handelingen, is de dickpic de minst spontane. Bij een hand te lang op een knie of een klef compliment, kan een man zich nog lafjes achter een impuls verschuilen. Sorry, het floepte er ineens uit. Ach, was dat jouw knie.

Bij de dickpic is eruitfloepen niet im Frage, tenzij de dader wil dat de hele kantoortuin zijn eh pic ziet. Nee, een ervaren dickpiccer (piemapper, pielemapper?) zoekt eerst de veilige omgeving van bijvoorbeeld een toilet op, wacht geduldig tot er een hokje vrijkomt, doet zijn gulp open en haalt vervolgens zijn geslachtsdeel (zijn kleine Marc) tevoorschijn. Daarna is het zaak om, althans dat denk ik, met één hand de telefoon aan te doen – waarbij te hopen valt dat het toestel uitgerust is met Touch ID en niet in de verkeerde broekzak zit – en dan vervolgens de foto-app te selecteren (nee, niet vierkant of panorama, geen filters), scherp te stellen, de flits uit voor mooier licht.

Dat zijn nogal wat handelingen, stappen zo u wilt, en bij elk van die stappen zou een redelijk denken mens tot de tussentijdse slotsom kunnen komen: wat ben ik hier in godsnaam aan het doen? Nog even los van het weinig opwindende uitzicht op de toiletpot en het gebonk op de deur van de volgende exhibitionist, die lul van de afdeling debiteuren: zijn er voldoende bezinningsmomenten in het dickpic-gebeuren waarop je zou kunnen denken: is dit niet heel erg eenzaam en zielig? Heb ik geen hulp nodig? Of, als je een beetje hart voor de zaak hebt: past dit eigenlijk wel binnen de heersende cultuur?


 

Overmars met de koffers met sterren op weg naar de fans
Overmars met de koffers met sterren op weg naar de fans Ajax

Maar zo denkt de dickpiccer dus niet, lees ik in allerlei diepgravende analyses. Want nu het dickpicvirus de omikronvariant uit de kolommen verdringt, zien de seksuologen hun kans. De Volkskrant liet er twee aan het woord om de case-Marc Overmars te duiden en dat leverde verbijsterende nieuwe inzichten op. Zo blijkt uit onderzoek van de zeer gerenommeerde Canadese Kwantien (!) University van duizend ondervraagde heteroseksuele mannen, dat de helft wel eens ongevraagd een dp-tje verstuurt. De helft? Hebben ze daar niks beters te doen? Wat is dat voor een losgeslagen bende daar in Kwantien!
Gevraagd naar de reden zegt het merendeel: ‘we hopen een sexy foto terug te krijgen.’
Ach gut.


En, zo blijkt ook onomstotelijk uit de cijfers: deze groep scoorde ook relatief ‘hoog op narcisme’.. Waar zouden we toch zijn zonder de wetenschap!
(En zonder journalisten van de krant die al die vernieuwende inzichten voor ons opschrijven).
‘Machtige mannen als Overmars en Rietbergen missen soms het inzicht welk gewicht hun positie met zich meebrengt. Zij snappen niet dat zij ouder, rijker, invloedrijker of populairder zijn dan de ontvanger van hun dickpic’, zegt seksuoloog Ohlrichs van de Rutgers Stichting.
‘Soms speelt exhibitionisme een rol’, vult collega-psycholoog Matthijs Kruk hem aan.

Nee!!!
‘Voor veel mannen geldt: een vrouw is aantrekkelijk en daar moet je naar handelen’ (Ohlrichs).
Laat u dat even tot u doordringen? Een vrouw is aantrekkelijk en daar moet je naar handelen.
Volgens mij is dat gegeven essentieel voor het voortbestaan van een soort. Maar daar denkt Ohlrichs anders over:
 ‘Die reflex kun je afleren. Het is essentieel dat dat vroeg gebeurt. Thuis of op school.’
Heer, geef ons een wereld zonder vieze mannen… En neem meteen even die seksuologen mee.

 

Van der Sar 5

Hij kwam al eerder voorbij in deze column toen Ajax deze winter vier besmette spelers Portugal uit smokkelde. De verontwaardiging was - terecht – groot, omdat de club botweg de regels overtrad en niet voor de eerste keer van maatschappelijk autisme getuigde. Want hoe groot de boosheid ook was, in de Arena bleef het stil. Zoals het wel vaker stil blijft als het ertoe doet. Nu bijvoorbeeld, in het gevalletje Overmars. Waar in vredesnaam is Edwin van der Sar?! Onder welke bank, achter welke doelpaal of graspol houdt hij zich schuil?
Edwin, je bent de baas. Je moet het volk toespreken. Je afschuw uiten over het onrecht dat die vrouwen is aangedaan. Zeggen dat het je spijt, dat je alle mannen hun telefoon afneemt, ja ook de goeie! want je weet maar nooit, dat je de plees vergrendelt, hun gulp dichtnaait. Je moet in Op1 verschijnen. En om HLF8. Zeggen dat je Mariette Hamer op de heersende cultuur loslaat.
Dat zal ze leren.
Niets, helemaal niets in Amsterdam.
Een konijn in de koplampen.

Edwin van der Sar en Marc Overmars
Edwin van der Sar (l) en Marc Overmars ANP, Gerrit van Keulen

Ik begrijp het wel. Het is geen onwil. Het is onmacht. Van der Sar is een keeper. Een tegenhouder. Geen directeur.
Vaak zag ik hem met merkbare weerzin een praatje houden in de Arena. Als er afscheid genomen werd van een speler, als een voetballer zijn honderdste doelpunt had gemaakt voor Ajax, een kind had gekregen, verliefd was, verloofd getrouwd. En altijd was het houterig, onhandig. Geen flux de bouche, geen humor, geen uitstraling. De spreekangst was tot in vak 112 voelbaar.
De communicatiestrategie is er een van toeval. Of op zijn best een van improvisatie. Houd Edwin uit de media en laten we hopen dat trainer Ten Hag - ook al geen standupper - er een beetje mee wegkomt.
Alsof Philips bij een koersval het hoofd HR naar voren schuift.
Johan Cruijff wilde Ajax hervormen. Het moest een fluwelen revolutie worden.
Misschien moet Ajax het fluweel van de revolutie maar aan de vrouwen overlaten.

Mariëtte Hamer 7-

Het goede nieuws: over drie jaar is de dickpic uit het straatbeeld verdwenen. Dan is de Nederlandse man voorgoed genezen van zijn narcistische en exhibitionistische neigingen om vrouwen lastig te vallen met aanstootgevende beelden van zijn geslachtsdeel. Hoe dat komt? Mariëtte Hamer is het antwoord. Zij wordt regeringscommissaris. Niet van Overijssel, niet van Drenthe, maar voor de aanpak van grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Het zwaarste middel wordt ingezet, aldus minister van Emancipatie (ik dacht Onderwijs?), Robbert Dijkgraaf. En dat zwaarste middel is dus Mariëtte. Mariëtte moet dat als compliment beschouwen, hoewel ik ook vind dat Robbert moet oppassen welke woorden hij gebruikt.

Mariette Hamer
Mariette Hamer ANP HH Peter Hilz

De aanstelling van Mariëtte Hamer voelt een beetje als: wat doen we met Mariëtte? Ze heeft ons bepaald door de formatie heen gesleurd, al had het wat sneller gekund hahaha, ze gaat weg bij de SER, ze moet nog even tot haar pensioen, dus jongens: iemand een idee?  En laat nu net Marc Overmars op het Ajax-toilet enzovoort.
Had hij op dat moment maar aan de regeringscommissaris gedacht! Dan was het vast zo ver niet gekomen.

Maar misschien ben ik te argwanend. Het optuigen van een regeringscommissariaat dat ‘in alle denkbare domeinen’ het debat wil voeren, is bij deze ‘ervaren bestuurder’ in goede handen. Volgens minister Van Gennip moeten mensen overal met elkaar definiëren wat wel en niet oké is. Waaraan ze zouteloos het voorbeeld toevoegt: je kunt een vrouw na een geslaagde presentatie niet complimenteren met de opmerking ‘Wat heb je een leuk jurkje aan’.
Echt?

Waarom heb ik nu toch het hardnekkige idee dat er de komende drie jaar helemaal niets gaat veranderen?

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie