John de Mol gaat door met strijd om TMG

Uiterlijk 17 april dient zijn bedrijf Talpa een biedingsbericht ter goedkeuring in bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Dat maakt Talpa vanochtend bekend. De geboden prijs blijft 6,50 euro per aandeel.

De Mol heeft een groot Nederlands mediaconcern bouwen met daarbij naast zijn radio-, digitale- en productietak ook tv-zenders en dagblad De Telegraaf.

Maandag werd officieel bekend dat Talpa wordt van SBS Broadcasting. 'Het doorzetten van het voorgenomen bod door Talpa is mede ingegeven door de recente overname van SBS Broadcasting, waardoor Talpa een grote stap dichterbij is in het realiseren van een toonaangevend Nederlands multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online om consumenten in Nederland 24/7 te voorzien van content. Het bod op TMG past nadrukkelijk in deze strategie.'

Mediahuis
TMG wil in zee met Mediahuis en grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek (VP Exploitatie) die samen beschikken over bijna 60 procent van de aandelen. Talpa verlooreen zaak bij de Ondernemingskamer. De Mol bezit bijna 29 procent. Afgelopen week nog voerde Talpa het belang op. Bij 33,33 procent – wat theoretisch nog zou kunnen – krijgt Talpa vetorecht en kan men besluiten rond TMG tegenhouden. 

'Talpa biedt de werknemers van TMG een reëel en aantrekkelijk alternatief voor de strategie van Mediahuis en VP Exploitatie', meldt het bedrijf.

Foto: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie