Kandidaat-raadslid lanceert stiekem 'eigen' stemwijzer

Een niet-officiële stemwijzer voor de gemeente Landgraaf blijkt te zijn opgezet door de nummer tien op de kandidatenlijst van de lokale partij GBBL, de partij die verrassend vaak als beste keus uit de bus kwam. Dat meldt omroep L1.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dit weekeind ontstond ophef toen de PvdA in Landgraaf constateerde dat bij gebruik van de website stemwijzerlandgraaf.nl het stemadvies bijna altijd GBBL luidde - de Gezamenlijke Burgerbelangen Landgraaf. Het bleek geen officiële stemwijzer te zijn. De logo&;s van de gemeente Landgraaf en van de officiële stemwijzer werden gebruikt, maar de gemeenteraad had juist besloten deze keer niet mee te doen met de Stemwijzer. ProDemos, die achter de echte Stemwijzer in 48 gemeenten zit, wist ook van niets en overwoog aangifte te doen, aldus L1. Maar de site ging na de ophef al uit de lucht.

Domeinnaamhouder bekend

Nu blijkt navraag bij de SIDN, die de domeinnamen in Nederland registreert, te leiden naar een zekere Stephan Jansen als domeinnaamhouder. Die blijkt als nummer 10 op de &;Lijst 5 Schaesberg&; van de GBBL te staan en is dus kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Sinds maandagochtend is de registratie gewijzigd naar een andere naam.

Hartig woordje

GBBL-voorzitter Jos Winthaegen had al gemeld dat bestuur en lijsttrekkers er in ieder geval niets van afweten. &;Maar in een vereniging met 150 leden kun je niet alles uitsluiten.&Hij denkt dat &;op zijn minst een hartig woordje&; met het kandidaat-raadslid op zijn plaats is.

Bron:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie