Officials Qatar onderbreken live-verslag Deense journalist, dreigen camera te vernielen

Incident zou ‘per ongeluk’ zijn gebeurd. Qatar biedt excuses aan.

Officials hebben in Qatar de journalist Rasmus Tantholdt gedreigd met het vernielen van zijn camera-apparatuur

Tantholdt hield voor de Deense omroep TV2 een live-gesprek met een nieuwslezer vanaf een rotonde toen de drie officials met een golfkarretje op hem af kwamen rijden. Ze wilden dat hij stopte met filmen en probeerden de cameralens te blokkeren. 

Tantholdt zou geen toestemming hebben om vanaf die plek te filmen, zeiden ze. De Deen reageerde met: ‘Je hebt de hele wereld uitgenodigd om hier te komen, waarom kunnen we niet filmen? Het is een openbare plaats.'

Toen de officials dreigden zijn camera te vernielen, besloot de verslaggever het hard te spelen. ‘Je kunt de camera vernielen, wil je hem vernielen? Je bedreigt ons door de camera kapot te slaan?

'Per ongeluk onderbroken'

Het Qatarese Supreme Committee for Delivery & Legacy kwam vandaag met een verklaring en stelde dat de Deense journalist ‘per ongeluk onderbroken’ was. Na inspectie van de geldige accreditatie en filmvergunning van de crew, werd volgens het comité verontschuldiging aangeboden.

De Deense voetbalbond toonde zich kritisch op Qatar vanwege de omgang met mensenrechten en de behandeling van laagbetaalde arbeidsmigranten, waarvan een groot aantal omkwam tijdens de bouwwerkzaamheden voor het WK voetbal.

Het Deense team speelt met wedstrijdshirts waarin het embleem en het sponsorlogo van sportmerk Hummel zijn weggedrukt uit protest.

Restricties media

Het incident bracht opnieuw een gevoelig onderwerp aan de orde, want de toernooiorganisatoren hadden eerder ontkend dat er strenge restricties voor de media zijn tijdens het WK in Qatar

Eerder al werd een interview stilgelegd met de Duitse zender ZDF toen Khalid Salman, oud-international en ambassadeur van het WK Qatar, homoseksualiteit als een mentaal defect kwalificeerde. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie