Vea en RA*W University komen met University Collegetour

Sprekers uit de branche gaan het land in om studenten op Universiteiten en Hogescholen te informeren en enthousiasmeren voor het reclamevak.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het programma heeft als doel het kennisniveau te verhogen en het gat tussen studenten en de reclamewereld verder te dichten.

RA*W University Collegetour wil aan de hand van creatief werk van Nederlandse bodem studenten laten zien wat het vak inhoudt. Daarnaast worden de verschillende rollen binnen een bureau behandeld en uitgelegd welke talenten nodig zijn om succesvol aan de slag te kunnen. Gerenommeerde sprekers van de bij Vea aangesloten bureaus geven de colleges.

Sanne Kragten, bestuurslid RA*W University: &;RA*W University is een kweekvijver voor talent, maar toch merken we tijdens de sessies dat studenten minder basiskennis hebben dan gedacht: wat doet bijvoorbeeld een accountmanager, en wat is de rol van een strateeg? Om studenten klaar te stomen voor het vak hebben we samen met de Vea, RA*W University Collegetour in het leven geroepen. Het college zorgt voor de basiskennis en tijdens onze sessies gaan we verder de diepte in. Met deze rugzak aan kennis dragen we de afgestudeerden vol vertrouwen over aan ons grote broertje RA*W, waar ze zich naast hun reguliere werk verder kunnen door ontwikkelen.&;

Robert Volten, bestuurslid van de Vea: &;Het beste beschikbare talent aantrekken is cruciaal voor elke branche en dus ook voor de reclamebranche. We merken dat er veel interesse is vanuit (bijna) afgestudeerde studenten, maar dat het vaak niet duidelijk is waar en hoe zij het beste aan de slag kunnen. Betere voorlichting is daarbij essentieel.’

In dit collegejaar (2015-2016), worden er bij verschillende hogescholen en universiteiten colleges gegeven. De aftrap is op de Hogeschool van Amsterdam. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie