In 2013 1,2 miljard euro aan video-ads uitgegeven

Tegen het eind van dit jaar zal in Europa zo’n 1,2 miljard marketingeuro’s aan video-ads zijn uitgegeven.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In dit VS komt dit bedrag op 3,6 miljard dollar (2,6 miljard euro), zo berekende Forrester in ‘The State Of Online Video Advertising In the US and Europe (2013)’.

Nieuwe gegevens in het onderzoek naar online video advertising (gehouden onder 33.0000 Amerikaanse en 15.000 Europese volwassenen die online actief zijn) laten zien dat consumenten steeds meer online video’s bekijken en daar ook meerdere apparaten voor gebruiken.

68 procent van de (online) volwassenen heeft het afgelopen maand een vorm van online video bekeken. In Europa is video de populairste vorm van entertainment, 71 procent zegt de afgelopen maand tenminste een video te hebben gekeken.

Forrester vindt daarom dat marketeers het zich niet langer kunnen veroorloven het video ad-platform marginaal te gebruiken. Online video moet een stand-alone onderdeel van de mediamix worden.

Het heeft volgens potentie om een krachtig digitaal interactieve omgeving voor merken te worden.

Twee punten uit het onderzoek:

- De populairste vorm voor Europese online consumenten zijn korte clips, muziekvideo’s en trailers. Video’s op sociale netwerken als Facebook en YouTube trekken het grootste aantal kijkers, 39 procent van de Europese consumenten hebben dit soort video’s het afgelopen maand bekeken.

- Pc (33 procent) en tablets (30 procent) worden het vaakst gebruikt om online video te kijken; minstens een keer per week. Mobiel loopt nog een beetje achter, 12 procent kijkt minstens een keer per week online video op de smartphone.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie