Coca-Cola-flessen bestaan in 2019 voor de helft uit gerecycled materiaal

De flessen waren al 100 procent recyclebaar, maar belangrijker is om nieuwe flessen van gerecycled materiaal te maken.

Plastic Coca-Cola-flesjes
Coca-Cola Nederland

Tegen eind 2019 bestaan alle plastic flessen van Coca-Cola Nederland uit 50 procent gerecycled plastic. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Dat betekent dat er 50 procent minder nieuw plastic nodig is om een fles te maken.

Coca-Cola Nederland zegt hiermee vooruit te lopen op de doelstelling van 2025 die het eerder voor zichzelf formuleerde. ‘We zijn hiermee de eerste grote frisdrankfabrikant in Nederland en West-Europa om dat op deze schaal en voor het gehele portfolio te realiseren.’

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Scato van Opstall
Wat een greenwashing weer, mogen we iets kritischer journalistiek? Coca-cola is een van de drijvende krachten achter de afschaffing van statiegeld op o.a. kleine PET geweest, waardoor er sinds een klein decennium -alleen in Nederland al!!!- jaarlijks 550 miljoen flesjes niet gerycled kunnen worden, waarvan een fiks deel ook nog eens in de plastic soup belandt. PET kun je alleen recyclen als het met gescheiden van andere plastics wordt verzameld -via statiegeld werkt dat prachtig: op grote PET met statiegeld komt al tijden 95% retour, hoogwaardig hergebruik is dan mogelijk. Coca-Cola heeft al decennia systematisch het statiegeldsysteem weggelobbied (ook internationaal) dat is het enige ware verhaal. Waarom laten we dit soort bedrijven kritiekloos met deze PR-verdraaiingen nog wegkomen anno 2018? Foei, redactie. Bel eens met the Plastic Soup Foundation voor je dit soort groenwas PR copy/paste plaatst. Dank!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie