Fairphone legt bij nieuwe model 5 nog meer nadruk op lange levensduur

Gebruikers van de nieuwste Fairphone krijgen acht tot tien jaar softwareondersteuning. ‘We blijven de grenzen van duurzaamheid verleggen.’

10 jaar softwareondersteuning
Fairphone 5

Fairphone, de Nederlandse onderneming die een zo eerlijk mogelijke smartphone zegt te willen produceren, legt met de lancering van zijn nieuwste toestel – de Fairphone 5 – nog meer nadruk op een lange levensduur dan het al deed. Dat zit ‘m niet alleen in repareerbaarheid – anders dan bij andere merken kunnen gebruikers het toestel zelf openschroeven en onderdelen vervangen – maar ook in de veel langere softwareondersteuning.

Langer dan gebruikelijk

Fairphone: ‘We garanderen minstens vijf upgrades van het besturingssysteem na Android 13, zodat de Fairphone 5 soepel en veilig kan blijven werken tot minstens 2031. De chipset is ontworpen voor industriële hardware of apparaten met een langere levensduur en helpt Fairphone bij het bieden van langer dan gebruikelijke softwareondersteuning tot 2028. Hierna belooft Fairphone de ondersteuning te verlengen tot 2031 en mikt op 2033, zodat gebruikers in totaal acht tot tien jaar softwareondersteuning krijgen.’ Overigens geeft Fairphone ook 5 jaar garantie op het nieuwe toestel.

De Fairphone 5 is verkrijgbaar vanaf 30 augustus via de website van Fairphone en geselecteerde partners, voor een adviesprijs van 699 euro.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie