'Hemahuwelijk' in plaats van homohuwelijk tijdens Pride Amsterdam 2018

Zoals ieder jaar haakt Hema in op Pride Amsterdam, dit jaar maakt het drie homohuwelijken voor niet-Nederlandse stellen mogelijk.

Hema

#hemahuwelijk, dat is de hashtag waar Hema de komende editie van Pride Amsterdam mee wil gaan scoren. Het warenhuis organiseert op woensdag 1 augustus namelijk het ‘Hema huwelijk’. Op uitnodiging van Hema stappen drie Europese stellen die in eigen land niet kunnen trouwen in het huwelijksbootje.

Hema: ‘Door dit huwelijk mogelijk te maken, willen we, samen met deze liefdeskoppels, laten zien dat het vieren en bezegelen van de liefde voor iedereen mogelijk moet zijn. Want liefde is voor iedereen.’ In veel Europese landen is dit – licht Hema verder toe - nog lang niet altijd vanzelfsprekend. ‘Liefde tussen personen van hetzelfde geslacht wordt in deze landen nog niet door de wet erkend. Dat is een thema waarvan Hema vindt dat het aandacht verdient.’

Pride-pouce

Verder komt Hema gedurende de feestweek met Pride tompouces, voorzien van een regenboog (te bestellen via hema.nl/pride vanaf donderdag 26 juli). De opbrengst van de verkoop van de Pride-pouces gaat naar de GSA’s (Gender & Sexuality Alliance) van het COC. Het COC is een belangenorganisatie die zich inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). GSA is een verbond tussen leerlingen en docenten met allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. Samen werken ze aan een school die veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie