Kapitein Iglo viert 60e verjaardag en roept op tot schonere zee

Iglo viert het jubileum met een campagne in het teken van de grootste verjaardagswens van Kapitein Iglo: schonere zeeën.

Kapiteit Iglo ontvangt een verjaardagstaart uit handen van Iglo's managing director Niels Bontje.

Het diepvriesmerk heeft een opvouwbare Jutterstas ontwikkeld van biologisch katoen die mensen ontvangen bij aankoop van drie actieverpakkingen Iglo Vissticks. De tas vervangt de plastic boodschappentas en kan tevens worden gebruikt om plastic te jutten.

Op de Iglo Visstick verpakkingen staan tips die mensen eenvoudig kunnen toepassen om minder plastic te gebruiken en zo mee te helpen aan een schonere zee.

Volledig recyclebaar

Voor de campagne #HelpMeeAanEenSchonereZee is Iglo een samenwerking aangegaan met stichting By the Ocean we Unite. De stichting is opgericht door zeezeiler Thomas van Thiel. By the Ocean we Unite draagt bij aan het voorkomen van meer plasticvervuiling in onze oceanen. Zij doen onderzoek naar microplastics, onder meer tijdens zeilexpedities.

Jaarlijks belandt er 8 tot 12 miljard kilo plastic in de zee. 80% is oorspronkelijk afkomstig van land of uit rivieren. Het realiseren van een schonere zee begint dan ook met het terugdringen van het gebruik van plastic in het dagelijks leven, stelt Iglo-directeur Niels Bontje.

‘Bij onze Vissticks hebben wij bijvoorbeeld de plastic sluitstrip van onze verpakking verwijderd. Ons doel is dat onze verpakkingen eind 2022 volledig recyclebaar zijn.’

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Hahahaha
En de kkk roept om meer divesiteit...
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie