KFC komt met kipbitterbal en opent filiaal in Hollandse molen

Kipketen KFC heeft een tijdelijk bezorgrestaurant geopend in een molen om de oer-Hollandse bitterbal op te nemen in het assortiment.

Deze molen aan de Kralingse Plas is tijdelijk bezorgrestaurant van KFC.
KFC

De voormalige specerijenmolen ‘De Ster’ aan de Rotterdamse Kralingse Plas is deze week terug te vinden in de Uber Eats app. Reden: Kipketen KFC heeft daar een tijdelijk bezorgrestaurant geopend om de spicy Zinger bitterbal te verwelkomen in het assortiment. 

Spicy

De bitterbal is de eerste oer-Hollandse snack van het Amerikaanse KFC. Volgens de keten zijn het ‘s werelds eerste spicy gekruide kipbitterballen. Die worden overigens geserveerd met een zoetzure mosterdsaus in buckets van drie, zes en achttien stuks. De bitterballen zijn tot 13 november verkrijgbaar bij KFC The Mill, maar ligt daarna nog gewoon in alle andere KFC-restaurants in Nederland.

Beter Leven Keurmerk

De snack is de eerste introductie van KFC onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. KFC maakte al eerder stappen op het gebied van dierenwelzijn door als eerste fast food keten de Better Chicken Commitment te tekenen voor de Noordwest-Europese markt, waar Nederland deel van uitmaakt. 

Slogan

De keten kwam afgelopen zomer in opspraak vanwege de slogan "It's Finger Lickin' Good". Die werd teruggetrokken omdat die niet past bij de hygiënemaatregelen die in acht dienen te worden genomen sinds de uitbraak van het coronavirus. 

De leus, in het Nederlands "om je vingers bij af te likken", werd wereldwijd teruggetrokken. Het gaat om een tijdelijke maatregel. De fastfoodketen, beroemd om zijn emmers met gefrituurde kip, claimt dat het motto al 64 jaar wordt gebruikt.

In Nederland heeft KFC bijna 80 restaurants, waar zo'n 3.100 mensen werken.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Caroline ter Braak - de Vries
Euh.. wat heeft dit precies met Purpose Marketing te maken?!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie