Mbappé neemt Instagram-account Nike over

Franse voetballegende daagt de jeugd online uit tot sportieve challenges.

Nike overstijgt al decennia de kledingindustrie en is a way of life. Maatschappelijke verantwoordelijkheid schuwen de inspirators uit Portland dan ook niet. Met hun sterrencast pakken ze zaken op als gelijkwaardigheid (o.l.v. LeBron James), of vrijheid van meningsuiting (Colin Kaepernick).

Mbappé-modus aan

Vorig jaar startte Nike een campagne gericht op kinderen en pubers. Onder het mom More fast is more fun stimuleerden zij de jeugd om meer te bewegen en hun fantasie vaker de vrije loop te laten. Waar millenials nog weglopen met Messi, is Kylian Mbappé dé held van generatie-Alpha.

Lil' Mbappé

Alhoewel dit type campagnes minder snel wordt afgestraft op conversie, zijn de 41 ingestuurde filmpjes op het speciaal ontwikkelde platform niet bepaald overweldigend. Net zoals bij de creatieve industrie vaak het geval is betekent 'carte blanche' voor de kids vaak een creative block. 

Dit jaar pakken ze het anders aan en Wieden+Kennedy Amsterdam verlegt de focus naar het Instagram-account Nike Football . Met 45 miljoen followers geen verkeerd vertrekpunt. De kern van het verhaal blijft hetzelfde. Maar nu start Mbappé’s MiniMe de dialoog en geeft je concrete opdrachten: van een korte quiz tot verrassende challenges.

Betere veldbezetting

Nike Football heeft duidelijk geleerd van zijn vorige campagne. Naast de grotere aanwezigheid van de doelgroep op Instagram, is de vorm ook vele malen doeltreffender. Geen creative block, geen vriendje/broer/ouder nodig die je filmt, geen upload-stress, maar snel, speels, vermakelijk en bovenal laagdrempelig.

Binnen een paar dagen was de eerste post dan ook meer dan 100.000 keer geliked en ontving duizenden reacties. Het mechaniek presteerde perfect en ik verwacht in de nabije toekomst soortgelijke campagnes voor een (steeds) breder publiek. 


Enzo Greco is Creative Director bij Rōnin Amsterdam.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie