Nestlé: ‘We willen uiterlijk in 2025 onze verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken’

Geen afval in zeeën, oceanen en waterwegen. Dit zijn de verplichtingen die Nestlé zich oplegt.

Nestlé

Alle verpakkingen uiterlijk in 2025 geschikt maken voor recycling of hergebruik. Dat is de ambitie die Nestlé deze week openbaar maakte. De FMCG’er zegt overtuigd te zijn van de dringende noodzaak om de invloed van verpakkingen op het milieu te minimaliseren.

Nestlé zegt zich op drie kerngebieden te richten, het uitbannen van plastic dat niet kan worden gerecycled, het aanmoedigen van het gebruik van plastic dat betere recyclingresultaten heeft en het uitbannen of veranderen van ingewikkelde combinaties van verpakkingsmateriaal.

 

Vier verplichtingen

Daarbij legt het zich de volgende verplichtingen op:

  1. Het spelen van een actieve rol in de ontwikkeling van goed functionerende, sorterende en recyclende programma’s in alle landen waar we actief zijn.

 

  1. Het werken met waardevolle toeleveranciers en industriële associaties om andere verpakkingsoplossingen te onderzoeken die het gebruik van plastic verminderen, recycling faciliteren en nieuwe benaderingen ontwikkelen om plastic afval uit te bannen.

 

  1. Het voorzien van onze plastic productverpakkingen van etiketten met recyclinginformatie om onze klanten te helpen die op de correcte manier weg te gooien.

 

  1. Het promoten van een markt voor gerecycled plastic door een steeds groter aandeel gerecycled plastic in onze verpakkingen te gebruiken, inclusief 25% gerecycled materiaal in 2025 in PET-flessen in Europa.

Zeeën en oceanen

Nestlé: ‘Wij verplichten ons daartoe omdat we de noodzaak erkennen om een circulaire economie te ontwikkelen. Eén van de sleutelredenen achter onze belofte, is dat we willen voorkomen dat verpakkingsmateriaal eindigt als afval, ook in zeeën, oceanen en waterwegen.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie