Patagonia geeft stemadvies: 'Vote the assholes out'

Het duurzame merk naait een label in zijn kledingstukken met het advies om Trump weg te stemmen.

Oprotten Trump

Patagonia, het groene kledingmerk dat niet vies is van wat (politiek-)activisme, heeft nog een tandje bijgezet. In de shortscollectie 2020 (heren en dames) is een label ingenaaid met de tekst 'Vote the assholes out'. Een foto van het label wordt momenteel veelvuldig gedeeld op social media.

 

'We verzetten ons al tegen klimaatontkenners sinds we deze shorts maken', laat een woordvoerder van Patagonia tegenover Amerikaanse media weten.

De slogan is binnen Patagonia niet nieuw. 'Yvon Chouinard (oprichter van het outdoormerk, red.) zegt al jaren 'Vote the Assholes out'. Ze doelt daarmee op elke politicus die de klimaatcrisis ontkent of negeert. Niet omdat ze zich er niet van bewust zijn, maar omdat hun zakken vol zitten.'

Het is niet voor het eerst dat Patagonia actie onderneemt voor een beter milieu. In 2016 schonk het bedrijf iedere cent van zijn Black Friday-opbrengsten aan milieuvriendelijke non-profitorganisaties. In 2018 lanceerde het merk een digitaal platform genaamd Patagonia Action Works om klanten te helpen zelf deel te nemen aan milieuactivisme.

En in juni 2020 was Patagonië een van de merken die advertenties van Facebook en Instagram haalde om te protesteren tegen het feit dat Facebook de verspreiding van haat en desinformatie op zijn platform niet stopzet.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie