Triodos wil impact beleggingen inzichtelijk maken via mobiele app

Triodos voert update van zijn app door. Naast de gebruikelijke overzichten, moet de app tonen wat de impact is van beleggen via de bank.

See the change
Triodos

Triodos voert een grondige update van de Triodos Mobile Banking app door. Volgens de duurzame bank brengt de app nu - naast rekeningoverzichten en rendementen - ook heel helder in beeld wat beleggen via Triodos in beweging zet. Triodos wil hiermee ‘heel duidelijk’ maken hoe bewust beleggen bijdraagt aan een duurzamere wereld. Triodos Bank maakte er deze uitlegvideo bij:

See the Change - Triodos

Goals

Triodos-klanten kunnen per fonds zien hoeveel CO2 ze met hun belegging vermijden of bijvoorbeeld hoeveel KWh duurzame energie wordt opgewekt. Of het aantal duurzame maaltijden of sociale voorzieningen dat hun belegging mogelijk maakt. ‘Maar ook als je belegging tot afval leidt’, zegt Triodos, ‘toont de app dat transparant. Bovendien is in de app per beleggingsfonds zichtbaar welke Sustainable Development Goals Triodos-beleggers ondersteunen.’

In het vat

Groepsdirecteur marketing van Triodos Bank Greo Belgers zegt dat de vernieuwde app nu alleen nog impact laat zien en daarbij tips en suggesties geeft. In een later stadium is het ook de bedoeling dat de app alternatieven biedt. Ook in het vat; vanaf juni zien niet alleen beleggers, maar ook spaarders bij Triodos Bank op individueel niveau de impact die hun spaargeld via kredietverlening aan duurzame ondernemers en groene hypotheekleningen genereert.

De eerste updates worden uitgerold in Nederland en België. Daarna volgen Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Over het ontsluiten van impactdata

De informatie over individuele impact in de app is gebaseerd op de impactdata die Triodos Bank al jaren ontsluit in haar jaarverslag en op real live impactdata van de beleggingsfondsen. Zo blijkt uit het Jaarverslag 2021 dat Triodos Bank met haar leningen en investeringen genoeg duurzame energie heeft opgewekt voor ongeveer 6 miljoen huishoudens. De financiering van duurzame boeren leverde het equivalent op van 34 miljoen biologische maaltijden. En ongeveer 59.000 mensen werden voorzien van huisvesting via gefinancierde sociale woningbouwprojecten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie