Uncle Ben's wordt Ben's Originals

Vanaf volgend jaar zal het nieuwe merk in de winkels te vinden zijn.

Het merk Uncle Ben's, bekend van onder meer rijst en sauzen, verdwijnt uit het winkelschap. De Amerikaanse levensmiddelenproducent Mars schrapt het logo van Uncle Ben's waarbij een oudere zwarte man wordt getoond. De naam wordt veranderd in Ben's Originals. Vanaf volgend jaar zal het nieuwe merk in de winkels te vinden zijn.

Advertentie
advertisement

Het merk en het logo van Uncle Ben's wordt door sommigen als racistisch ervaren. Mars had al aangegeven het merk te gaan herzien. 'Uncle' was een gebruikelijke bijnaam voor oudere mannelijke slaven of bedienden in het zuiden van de Verenigde Staten. Het merk stamt uit 1943. Het plaatje van de zwarte man in het logo kwam er drie jaar later bij.

Eerder werd bekend dat pannenkoekenmerk Aunt Jemima verdwijnt. Ook de naam en het logo van dit merk zijn controversieel. Reden voor moederbedrijf Quaker Foods, dat weer onderdeel is van PepsiCo, om het merk te schrappen. Unilever verandert de naam van een gezichtscrème in India.

Lees ookRacistische producten verdwijnen uit schap: 'Noodzakelijk, maar niet genoeg'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie