Crypto.com leek onaantastbaar, maar incasseert pr-schade na hack

Het gaat de grote website om cryptovaluta te verhandelen voor de wind, maar een hack levert pr-schade en miljoenen verlies op.

Afbeelding via Crypto.com

De razend populaire website om cryptovaluta te verhandelen Crypto.com incasseert flinke imagoschade en een miljoenenverlies na een hack op zijn technische infrastructuur. Een of meerdere nog onbekende hackers hebben omgerekend voor zeker vijftien miljoen dollar aan Ethereum-valuta buitgemaakt, stelt beveiligingsbedrijf Peckshield. Zeker de helft van deze munten wordt op dit moment al verhandeld en zo witgewassen - waardoor de herkomst moeilijker te achterhalen wordt.

Mogelijk zijn er meer cryptovaluta gestolen en is de financiële schade voor de handelswebsite dus groter, schrijft Decrypt.

Klantvertrouwen

Crypto.com claimde al tijdens de hack dat 'alle portemonnees veilig zijn'. De website zegt ook nu dat bij de hack geen cryptovaluta (en dus geld) van gebruikers gestolen is. Dat lijkt niet te kloppen: verschillende gebruikers tonen op sociale media bewijs dat er ongeoorloofd valuta uit hun digitale portemonnees gestolen is. Later is dit teruggestort, vermoedelijk door Crypto.com. Een deel van de gebruikers toont zich ontevreden over de (loze?) beloftes van het platform.

De handelswebsite verplicht naar aanleiding van de hack al zijn miljoenen gebruikers om opnieuw in te loggen en om hun tweestapsverificatie te resetten. Hier is uit beveiligingsoogpunt voor gekozen, licht de directeur van Crypto.com toe op Twitter. Hij belooft ook een uitgebreide uitleg van wat er gebeurd is als het interne onderzoek is afgerond.

Domper voor het imago

De imagoschade en het miljoenenverlies zijn dompers voor Crypto.com, het bedrijf dat bijna onaantastbaar werd genoemd vanwege zijn enorme groei in gebruikers en commissies die het opstrijkt aan het verhandelen van cryptovaluta. Dat levert dusdanig veel op dat het bedrijf honderden miljoenen uitgeeft aan marketingactiviteiten. 

Zo is Crypto.com sinds 2021 één van de sponsoren van de Formule 1 en kocht het later dat jaar voor twintig jaar de naamrechten op een Amerikaans sportstadion. Deze deal kostte naar verluidt zevenhonderd miljoen dollar, waardoor het Staples Center nu tientallen jaren de Crypto.com Arena heet. Onlangs was de handelswebsite nog negatief in het nieuws vanwege een vage en slecht getimede commercial met acteur Matt Damon

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie