Mirjam Otten, Politie: 'We moeten met de ogen van burgers naar onszelf kijken’

Geen Commentaar! Podcast-serie over crisiscommunicatie. Frank Kromer interviewt deskundigen met in deze eerste aflevering Mirjam Otten.

Mirjam Otten
Politie

Mirjam Otten, directeur Communicatie bij de politie, heeft in haar loopbaan de nodige crises meegemaakt, onder meer bij de gemeente Amsterdam waar ze vanaf 1994 tot 2017 werkte.

In deze eerste aflevering van Geen Commentaar! deelt ze haar lessen. Over de verhaalkracht van de politie. Over een verkeerd getimede waarschuwing (vlak voor de scholen uitgingen) om binnen te blijven vanwege de storm. Over de botsende belangen van het OM en de gemeente Amsterdam na de moord op Theo van Gogh; waar justitie vanwege het onderzoek niets kwijt wilde, moest het bestuur van de stad juist snel naar buiten treden en zichtbaar zijn.

Luister deze podcast in iTunes of Spotify of Stitcher.

(De andere podcasts van Geen Commentaar! zijn te vinden in dit dossier)

​Mirjam Otten begon haar loopbaan in 1988 bij het ministerie van WVC en trad in 1994 aan als voorlichter bij de gemeente Amsterdam. Twee jaar later ging zij aan de slag als woordvoerder van de burgemeester en B&W . Sinds 2009 was Otten directeur Communicatie, een functie die zij sinds 2017 bij de Politie vervult.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Abba
Misschien eens stoppen om de mensen het riante salaris voor deze fopbaan betalen burgers te noemen...
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Gerben Busch
*Bladerend door De Dikke van Dale editie 2019 kon ze het begrip 'klant' maar niet vinden*
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie