'Duidelijkheid Rutte heeft roep om totale lockdown verstomd' - podcast Geen Commentaar!

In Geen Commentaar, de podcast tijdens de coronacrisis, interviewt Frank Kromer deskundigen. Dit keer Skye van Gooswilligen.

Skye van Gooswilligen

Skye van Gooswilligen is omgevingsanalist. Ze bekijkt hoe het sentiment in de media, veelal online, is bij stakeholders. Een gesprek over een gebbetje met de gebarentolk, vissen waar de doelgroep zit, duidelijkheid en communiceren alsof het oorlog is.   

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Tio Huisman
Hoe lang kan iemand dit nog volhouden? Op z"n mooist gaan ze na 21 april beslissen dat die maatregelen nog langer gaan duren. Het zou een zaak van lange adem zijn omdat er nog niets voor bestaat, en zolang er nog niets tegen bestaat zijn er alleen die maatregelen nog om een besmettingsexplosie te voorkomen. Als er te veel mensen besmet zouden worden met het corona virus zou de zorg overbelast kunnen worden. Ik hoop dat er snel iets komt zoals een vaccin, en ze doen er al alles aan. Bloedbanken roepen mensen die hersteld zijn op om hun bloed te geven die antistoffen hebben aangemaakt tegen het virus. Deze maatregelen voorkomt misschien een totale lock down en als mensen er zich niet aan zouden houden dan duurt het nog langer of zouden ze zelfs een totale lock down kunnen afkondigen. Ik denk niet dat het zo ver komt maar denk dat ze de maatregelen wel verlengen en dat de maatregelen na 28 april vermoedelijk nog steeds van kracht kunnen zijn maar dat is de vraag na 21 april weten we het wat ze gaan beslissen. Kun je mensen opsluiten in hun huis met militairen en politie op iedere hoek van de straat. Dit is wel een verregaande maatregel die je voorstellingsvermogen te boven gaat.. Ik hoop dat ze het op deze manier kunnen indammen. Het vergt wel wat want bent dit niet gewend. mensen met een actief leven kunnen zich niet spontaan meer ergens begeven en het werk meenemen en kinderen het huiswerk thuis laten doen. Scholen missen hun al. Je had vorig jaar nooit kunnen vermoeden dat je hier mee te maken kreeg. wat heeft het in korte tijd wat teweeg gebracht. Iedere dag hoor je er over. In supermarkten hebben ze al handgel en spray om karretjes mee schoon te maken en anderhalve meter afstand. Met tape is dat al afgeplakt bij de kassa zodat mensen voldoende afstand van elkaar nemen. Ze moeten het dus volhouden, maar zie jonge kinderen dat maar eens doen. Het is allemaal heftig maar corona is dat ook. De meeste mensen willen nog wel verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en voor zich zelf. Er zijn enkele bij die het niet vol kunnen houden en er zijn er bij die dreigen met corona en hebben vermoedelijk geen geweten. Verder hoop ik maar dat ze het kunnen bedwingen. Net zoals een vuur dat geblust moet worden. restaurants verzinnen van alles om het naar de zin te maken en zo brengen ze ook maaltijden thuis en kun je er thuis een restaurant van maken. Wijn en maaltijdboxen en verder allerlei gerechten voor twee personen of meer. ik zie het al voor me met een muziekje op de achtergrond. je ziet ieder restaurant dicht en dat er niemand meer zit en dat is ook wennen. Als het een zaak van lange adem is weet je niet hoe lang en dat het nieuwe normaal anderhalve meter afstand blijft. .
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie