Sport domineert Social TV Ratings juli

Er zijn in de maand juli zijn 1.213.200 tv-gerelateerde tweets verstuurd. Het meest werd getwitterd over WK-duel Nederland – Costa Rica.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dit blijkt uit de maandelijkse Spot Social TV Ratings, een overzicht van tv-programma’s die de meeste tweets realiseren. 

Sportevenementen als het WK Voetbal en de Tour de France zorgden ervoor dat in de eerste weken van juli gemiddeld 60.000 tweets per dag werden geplaatst. De wedstrijd Nederland-Costa Rica op 5 juli is het meest getwitterde programma met 165.298 tweets. Het ontbreken van grote sportevenementen betekent dat het twitterniveau in de tweede helft van juli op 15.000 tweets per dag uitkomt.

Op 23 juli leidde de simulcast uitzending van de Dag van Nationale Rouw tot een relatief hoger twitterniveau met 19.786 tweets. Simulcast houdt het gelijktijdig uitzenden van dezelfde programma content op meerdere zenders in.

In juli worden de meest getwitterde tv-programma’s uitgezonden bij de Publieke Omroep, ook zonder het meetellem van de sportprogrammering. 


Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie