Topvrouw cyberbeveiligingsbedrijf Fox IT opmerkelijk openhartig

In een interview met het FD maakt Inge Bryan van haar hart geen moordkuil en geeft daarmee 'too much information' volgens Charles Huijskens.

Niemand is volmaakt en dat is maar gelukkig ook. Echte schoonheid is wel eens gedefinieerd als: perfectie met een foutje. Hoge bazen van grote ondernemingen die worden geïnterviewd weten dit en bereiden zich met hun woordvoerder goed voor op persoonlijke vragen. Het is beter niet te gaan improviseren als de journalist de vraag stelt: ‘Vertelt u eens iets bijzonders over uzelf?’ Slechts zelden krijgen we iets te horen dat écht opmerkelijk is. 
 

Maar uitzonderingen bevestigen de regel. In het FD van afgelopen zaterdag werd topvrouw Inge Bryan van Fox-IT, ‘het cyberbeveiligingsbedrijf dat over onze staatsgeheimen waakt,’ geïnterviewd. 

Inge Bryan werkte vroeger bij de politie en bij de AIVD, zeg maar onze geheime dienst. ‘Sinds ik niet meer bij de politie werk, en dus onbewapend rondloop, heb ik pas door hoe ik een ruimte binnenloop. Ik heb in een oogwenk iedereen getaxeerd.’

Op deze manier beoordeelt ze onveilige situaties. Ik zie in gedachten een film waarin James Bond op dezelfde manier in een restaurant om zich heen kijkt. 

Interviewer Lisa van der Velden van het FD verbaast zich voortdurend over de ‘opmerkelijke’ openhartigheid van de oud-spion. Bij de politie voelde Inge Bryan zich soms een ‘excuustruus’ en ze liep bovendien een stressstoornis op door alle kinderporno die ze onder ogen kreeg. Bij Deloitte vertrok ze vanwege het volledig geaccepteerde drugsgebruik aan de Zuidas en omdat alles bij Deloitte om winst draait. ‘Het lukte me niet om het waardesysteem bij Deloitte te keren.’ Zo, die zit!

Bryan vertelt dat ze een felblauwe lok in haar blonde haar heeft geverfd om zo te breken met de norm. Om die reden heeft ze ook een aantal tatoeages laten zetten. En intussen blijkt ze ‘120 procent ADHD’ te hebben. En zo ratelt en kletst de ceo van Fox-IT maar door. Ze voelt zich helemaal thuis in de 'heerlijke nerdcultuur' van het bedrijf. O ja, ze is vroeger meerdere keren van school getrapt. En het is ‘sowieso een goede tijd om neurodivers te zijn,’ vindt Bryan. 

Volgens mij heeft ze – behalve ADHD - beslist een fors aantal narcistische trekjes. 

Tegen witte mannen zegt ze: ‘Probeer je een beetje te voelen hoe wij ons de afgelopen tweeduizend fucking jaar hebben gevoeld! Opzij!’ Ik weet niet of Lisa van der Velden het met me eens is, maar ik ben in ieder geval dolblij dat Inge Bryan niet meer met een pistool op zak loopt. 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Iris Dijkers
Ik was erg benieuwd naar de 'opmerkelijke openhartigheid' maar in plaats daarvan lees ik vooral dat een man een topvrouw beoordeeld op haar uiterlijk en het feit dat zij ADHD heeft. Is dat nou nodig? Ik had liever een inhoudelijk stuk gelezen, hier word ik vooral ongemakkelijk van.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie